Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Az ember immunrendszere max....

InterVox kérdése:

Az ember immunrendszere max. Hány vírus ellenanyagát/kivédését képes megtanulni?

Figyelt kérdés

Egyáltalán képes egyszerre több vírust *megtanulni* az immunrendszer, vagy csak az aktuális ellenanyaga/antitest marad meg?

...

Bár józan paraszti ésszel azt gondolnám, hogy nem íródik azonnal felül, hiszen kötelező védőoltásból is több van.

#vírus #korona #A dögös és a dög #RNS #ocsmány DNS darab #mocsok vírus #miért jó neki ha megdöglök ő is meghalt hiába másoltatta magát sz@rrá??! #rohaggyále vírus
2020. márc. 22. 17:32
 1/8 anonim ***** válasza:
69%
Amikor meghalt a vírustól az a 24 éves egészséges, sportoló srác, akkor azt mondták, hogy egyszerre kapta el az influenzával és ez már túl sok volt a szervezetének.
2020. márc. 22. 17:41
 2/8 anonim ***** válasza:
82%
Rengeteget, többet, mint amennyivel egy átlag ember az élete során találkozik. Viszont bizonyos mértékben csökken a védelem, ha hosszú ideig nem találkozik a szervezet az adott vírussal, ezért is kell időnként ismételt, "emlékeztető" oltásokat beadatni. A védőoltásokba általában a vírus egyik alkotóelemét teszik (szóval nem az egész vírust, ezért nem betegíthet meg), ami ellen az immunrendszer sejtjei védelmet állítanak fel. Ha maga a vírus (ami nyilván tartalmazza az adott, már korábban oltás formájában bejuttatott alkotóelemet) bejut a szervezetbe, akkor ezt az "alkatrészt" (ami egyébként általában egy vagy több fehérje) az immunrendszer felismeri és meg tudja védeni ellene a szervezetet.
2020. márc. 22. 17:43
 3/8 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
0%

virusnak nincsenek celjai

nem erdekli hogy lemasolta magat se az hogy mast megol e vagy sem

2020. márc. 22. 17:47
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Milyen kulcsszavak :D
2020. márc. 22. 17:51
 5/8 anonim válasza:
100%

Ilyen nincs, hpgy ellenanyag, akár minden évben meg tudsz fertőzödni influenzával, az max. abban a szezonban nem kapod el űjra, de influenzának is van több fajtája

Ilyen hányás-hasmenéses vírust elkaphatsz akár űjra is sajnos...

Nincs ellenanyag, jézusom, nem vállsz immunissá rá, max. egy rövid ideig.

Persze van, ahol igen, például bárányhimló, kanyaró stb.

Anyukám általános iskolai tapasztalataiból kiindulva, 6 éve tanít ott, hetente (!!) kap el valami vírust, mondjuk kezet mpsni nem bír.

Egy 80 éves már nem biztos, hogy megbírkózna vele, az iskola a legnagypbb fertő.

2020. márc. 22. 18:06
 6/8 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
39%

#5 az nagy problema

de a gyerekek sem spontan teremtik a betegsegeket hanem valahonan hozzak, vagy otthonrol vagy a rossz neveles miatt valahonnan

legtobbszor

visszaemlekezve ahova csak jartam sose volt semmi kulonos talan sok evente csak akkor se tul nagy, viszont mashonnan en is ezeket a remhireket hallom hogy "zombi" gyerekek hanyjak ossze az egesz iskolat allandoan

hat ez hogy lehet? Szerintem ez nincs rendben

2020. márc. 22. 18:18
 7/8 anonim válasza:
71%

Persze, hogy nem, meg itthon a családpt is lefertőzi... Minket.

Hát kisebbségi iskola, legtöbb helyen fürdőkád sincs. Meg anymá sem mos kezet, iskolában nem szellőzetetnek, beteg gyerekek is bejárnak...

De igen, van, hogy befpsott a kisgyerek, anyám összepucolt utána és visszaültette órára... Nem hazaküldte.

Meg tiszta sztachanovista, ha beledöglik, 39 fokos lázzal is bemegy, taknyanyála összefolyik, de veséje fájt, akkor sme maradt itthon...

Fogalmam sincs, mert a mi iskolánkban is sok betegség volt, anno általánosban, de a tizede sem. Egy ÁNTSZ vizsgálat rájuk fért volna, ugyanis mielőtt bezárták ezt is, 90 % hiánxzptt az influenza B vírusa miatt.

De nekünk is embertpróbáló, mikor elkezdett ott dolgozni, akkor majdnem évet kellett nekem ismételni. Minket is bezavart betegen, nem a fejednek van baja, amíg el nem ájulsz, mész...

Ez kicsit sem normális, sztachanovista, meg igénytelen anyám, wc után se mos kezet taknyosan összefog mindent...

De nagyon nagy gond van, gyakorlatilag ha ode ez a korona bejut, de én nem vagyok nyugodt így sem... Meg 1 hónapja kaptam el tőle egy betegs~get, azt mondták influenza...

Most is lázas, köhög, taknyos... Szeptember óta még nem rekdten nem is hallottam... Szeptember közepe és június v és vége.

Szerintem iskola ide vagy oda ez nem normális...

2020. márc. 22. 18:35
 8/8 anonim ***** válasza:
19%
Gyerekek mind a kérdés mind a válaszok tekintetében ez az egyik legostobább kérdés itt ami ezzel a koronavírussal kapcsolatos.
2020. márc. 22. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!