Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Hogy-hogy ennyi virológus...

Hogy-hogy ennyi virológus ebben az országban?

Figyelt kérdés
Facebook, GYK hozzászólások között rengeteg "szakértői" véleményt olvasni... Hogyan tudnám ezt az irigylésre méltó, hiteles tudást megszereznem nekem is. Melyik cikkek ellovasa után lehetek szakértő és oszthatm az észt?

#vírus #ember #kommentem
2020. jan. 28. 13:41
 1/5 anonim ***** válasza:
68%
Az élet iskoláját javaslom ahol isten a tanár!
2020. jan. 28. 13:55
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Kezd mondjuk virológiai szakcikkek, és egyéb modern tudomány által elfogadott cikkek, és publikációk böngészésével. Sajnos ezeket jórészt csak angol nyelven fogod megtalálni, viszont sokat lehet belőlük tanulni. Ha ez túl nehéznek bizonyul, akkor még azért kicsit butább szinten, de képezheted magad a témába vágó dokumentum filmekkel is. :)
2020. jan. 28. 13:58
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Olvasd figyelemmel a GYK-t. Ennyi elég is.
2020. jan. 28. 14:07
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Először végezd el bármelyik orvostudományi egyetemet és legyél az orvosi mikrobiológia vagy az infektológia szakorvosa, illetve lehetsz gyógyszerész is. Vagy elvégezheted bármelyik tudományegyetem biológusi, biomérnöki, biotechnológusi szakát és specializálódhatsz a mikrobiológiára, azon belül a virológiára, csinálj egy PhD-t vagy klinikai mikrobiológiai szakvizsgát.

Járványügyi szakorvosként ugyan nem vagy virológus, de az epidemiológiai vonatkozásokban nyugodtan oszthatod az észt. Van még néhány más lehetőség is, de ezek a leggyakoribbak.

Mindez az egyetemi tanulmányok kezdetétől minimum 10-11 év (inkább több)

Egy cikk elolvasásától senki nem fog érteni a virológiához és csak szajkózni tudja, amit a cikk írt (akkor is, ha téves állítás van benne).

Jól sejted, az itt nyilatkozók egy része csak saját maga szerint szakértő. Virológiával komolyan foglalkozó ember 100-120 van az országban.

2020. jan. 28. 14:12
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
4.: Teljesen igazad van, nem lesz a cikkeket olvasva senki sem szakértő, de legalább nem hülyeségeket fognak terjeszteni, és nagyjából tisztába lesznek az alapokkal, és ezt az alap tudást tovább adják másoknak. Szerintem nagyon nem ártana, ha efelé tendálnánk, mert agyrém amiket néha összeirkálnak emberek. Ennek a legyőzéséhez nem kell egyetem, csak utánaolvasás releváns cikkekben, és hajlandóság az új információk befogadására.
2020. jan. 28. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!