Mégis mi a francot várnak attól, hogy terepruhás katonák ácsorognak 140 vállalatnál?
Milyen pánik van szerinted?
Gyerekek vidáman labdáznak itt mellettünk a játszón... most állt meg két kocsi, boldogan fogtak kezet a szomszédok.
Nyuggerekkel vannak tele a padok, az utcák,a BKV. Oké némelyiknek muszáj bevásárolni, de ezrével jönnek képek trécselő idősekről.
Gyerekek élvezik a távszünetet, többen furcsán értelmezik a menj ki kirándulni dolgot, hogy azért mégiscsak hármasával verődnek össze a túrahelyeken.
Mind mind mind kockázat.
Nem hogy pánik nincs, hanem nem érzik az emberek a helyzetet. A lakótelepről UFÓ ruhások vittek el egy időset nemrég. Ugyan úgy ott b...szódnak a padon a szembe tömbből.
Nézzék meg a Sky Bergamoi videóját...
Akkor megértenék, hogy már 1 hete kijárási tilalom és katonák kellenének az utcára, mert úgy fogunk járni mint az olaszok.
Tökéletesen ugyan úgy viselkedünk mint ők pár hete.
Arról nem is beszélve, nézd meg USA-ban 40% fiatal és középkorú a kórházban.
Egyáltalán nem 80% enyhe tünet.
Enyhe tünet: nem igényel komoly kórházi ápolást.
Ennek ellenére a 80%-ból rengeteg fiatal és középkorú kórházba kerül nehézlégzéssel és extrém magas lázzal. Az még enyhe esetnek számít.
9-es
Nem tudom kihez beszélsz, de én egy szót nem ejtettem polgári szolgálatról, karanténról, utcáról, fosztogatásról, vagy zavargásról! Én azt kérdeztem minek katona 140 vállalat vezetője mellé?
Hát nem tudom, nekem a környékem tele van világvége vásárlókkal, akik mindent is felvásárolnak (2x) és általában kétfajta vélemény fogalmazódik meg. Vagy teljesen lesz*rják, vagy nagyon rettegnek. Gyakoribbak a pánikolók, nem véletlen az a sok megvadult vásárló. Lisztet, élesztőt úgy kell bizniszelnünk a boltba, hogy ki tudjuk szolgálni a vevőket, mert alig kapni. A hírekben meg egyre csak azt olvasni (kis túlzással), hogy "mindenki megfog halni", miközben azt is mondják, hogy nagyrészt enyhe lefolyású a vírus ( [link] - "Mik a tünetei az új koronavírus által okozott megbetegedésnek?" bekezdés). Az emberek nagy része épp ezért nem tud dönteni, hogy most totál világvége üzemmódba vált, vagy nem törődik a témával egyáltalán.
Ami pedig a kórházi ellátást illeti, nem csoda hogy bekerülnek a kórházba az emberek, hisz a tünetektől és azok súlyosságától függetlenül mindenkit minimum, hogy karanténba dugnak (ha nem kórházba), aki fertőzött-gyanús. Szóval így már lehet kicsit trükközni a számokkal.
Ami pedig a videót illeti, láttam. Amit nem láttam, az a fiatalság, talán elvétve egy fiatalabb (de az is első blikkre legalább 25-30) embert láttam a videóban, ami úgy látszik igazolja, hogy az idősebbek a veszélyeztetett réteg.
Szerintem nagyon hamar akarunk levonni következtetéseket egy olyan esetről, amiről semmit nem tudunk biztosan. Lehet, hogy nagy a halálozási ráta, lehet hogy nem. Lehet, hogy javarészt enyhe lefolyású és a gyenge immunrendszerűekre/idősekre/krónikus betegekre veszélyes csak, lehet hogy nem. Mindenhol kétely, sehol sincs igazán konkrétum és ez szerintem érezhető minden emberen. A lehetőségekhez mérten helyén van kezelve a dolog, de messze vagyunk az optimális forgatókönyvtől nagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!