Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mégis mi a francot várnak...

Mégis mi a francot várnak attól, hogy terepruhás katonák ácsorognak 140 vállalatnál?

Figyelt kérdés
A vállalat munkafolyamataihoz nem értenek, akinek melózni kell, az úgyis ott van. Mi az az azonosított probléma, amiért nekik most ott kell feltétlen depózni? Szerintem saját maguk sem tudják.
2020. márc. 19. 21:45
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Milyen pánik van szerinted?

Gyerekek vidáman labdáznak itt mellettünk a játszón... most állt meg két kocsi, boldogan fogtak kezet a szomszédok.

Nyuggerekkel vannak tele a padok, az utcák,a BKV. Oké némelyiknek muszáj bevásárolni, de ezrével jönnek képek trécselő idősekről.

Gyerekek élvezik a távszünetet, többen furcsán értelmezik a menj ki kirándulni dolgot, hogy azért mégiscsak hármasával verődnek össze a túrahelyeken.

Mind mind mind kockázat.

Nem hogy pánik nincs, hanem nem érzik az emberek a helyzetet. A lakótelepről UFÓ ruhások vittek el egy időset nemrég. Ugyan úgy ott b...szódnak a padon a szembe tömbből.

Nézzék meg a Sky Bergamoi videóját...

Akkor megértenék, hogy már 1 hete kijárási tilalom és katonák kellenének az utcára, mert úgy fogunk járni mint az olaszok.

Tökéletesen ugyan úgy viselkedünk mint ők pár hete.

2020. márc. 20. 16:20
 12/14 anonim ***** válasza:

Arról nem is beszélve, nézd meg USA-ban 40% fiatal és középkorú a kórházban.

Egyáltalán nem 80% enyhe tünet.

Enyhe tünet: nem igényel komoly kórházi ápolást.

Ennek ellenére a 80%-ból rengeteg fiatal és középkorú kórházba kerül nehézlégzéssel és extrém magas lázzal. Az még enyhe esetnek számít.

[link]

2020. márc. 20. 16:22
 13/14 A kérdező kommentje:

9-es

Nem tudom kihez beszélsz, de én egy szót nem ejtettem polgári szolgálatról, karanténról, utcáról, fosztogatásról, vagy zavargásról! Én azt kérdeztem minek katona 140 vállalat vezetője mellé?

2020. márc. 20. 21:26
 14/14 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom, nekem a környékem tele van világvége vásárlókkal, akik mindent is felvásárolnak (2x) és általában kétfajta vélemény fogalmazódik meg. Vagy teljesen lesz*rják, vagy nagyon rettegnek. Gyakoribbak a pánikolók, nem véletlen az a sok megvadult vásárló. Lisztet, élesztőt úgy kell bizniszelnünk a boltba, hogy ki tudjuk szolgálni a vevőket, mert alig kapni. A hírekben meg egyre csak azt olvasni (kis túlzással), hogy "mindenki megfog halni", miközben azt is mondják, hogy nagyrészt enyhe lefolyású a vírus ( [link] - "Mik a tünetei az új koronavírus által okozott megbetegedésnek?" bekezdés). Az emberek nagy része épp ezért nem tud dönteni, hogy most totál világvége üzemmódba vált, vagy nem törődik a témával egyáltalán.

Ami pedig a kórházi ellátást illeti, nem csoda hogy bekerülnek a kórházba az emberek, hisz a tünetektől és azok súlyosságától függetlenül mindenkit minimum, hogy karanténba dugnak (ha nem kórházba), aki fertőzött-gyanús. Szóval így már lehet kicsit trükközni a számokkal.

Ami pedig a videót illeti, láttam. Amit nem láttam, az a fiatalság, talán elvétve egy fiatalabb (de az is első blikkre legalább 25-30) embert láttam a videóban, ami úgy látszik igazolja, hogy az idősebbek a veszélyeztetett réteg.

Szerintem nagyon hamar akarunk levonni következtetéseket egy olyan esetről, amiről semmit nem tudunk biztosan. Lehet, hogy nagy a halálozási ráta, lehet hogy nem. Lehet, hogy javarészt enyhe lefolyású és a gyenge immunrendszerűekre/idősekre/krónikus betegekre veszélyes csak, lehet hogy nem. Mindenhol kétely, sehol sincs igazán konkrétum és ez szerintem érezhető minden emberen. A lehetőségekhez mérten helyén van kezelve a dolog, de messze vagyunk az optimális forgatókönyvtől nagyon.

2020. márc. 20. 23:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!