Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Miért félsz annyira a koronaví...

Miért félsz annyira a koronavírustól?

Figyelt kérdés
Ha fiatal vagy, semmi értelme félni. Bakfitty!

2020. márc. 17. 16:59
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
76%

Igen, LEUKÉMIÁS VOLT.

Konkrétan egy leukémiás ember sajnos a legkisebb náthától is nagy valószínűséggel meghal

2020. márc. 20. 06:06
 22/33 anonim ***** válasza:
59%

Hiába dugod homokba a fejedet, nagyon sokan kerülhetnek kórházba emiatt.

Pl 40 fokhoz közelítő láz, ami nem reagál a kezelésre és fokozódó nehézlégzés. Ezzel már lehet te is kihívnád a mentőt. Bevisznek, pár napig megfigyelés, folyadékpótlás stb.

Ez "mild condition"

USA-ban 40% fiatal és középkorú van így kórházban.

Koránt sem az a sztori, hogy 80% hapci hapci és már mész is dolgozni másnap.

2020. márc. 20. 10:19
 23/33 anonim ***** válasza:
100%

ja az mild condition, a fiatal meg 65 évtől lefelé mindenki, ráadásul értelmetlen a százalék a tünetmentes, vagy tényleg enyhe tüneteket mutató fertőzöttek miatt (magyarországon is van egy srác aki beszámolt róla hogy a testvérének meg se kottyant a vírus)

Hiába hokizol erre hogy mind megdöglünk hahaha nehogyasziggyükmá, akkor is az idősekre veszélyes elsősorban, nem fog menni a pánikkeltés sajnos, a számok nem hazudnak, akkor sem ha addig tekered a nyakukat, amég nem tűnik úgy, mintha hullanának a fiatalok.

2020. márc. 20. 10:29
 24/33 anonim ***** válasza:
58%
37 éves vagyok, krónikus tüdőbeteg, asztmás. Nemrég estem át egy műtéten,lábadozok. A férjem 45 éves,magas a vérnyomása. A szüleim 60 évesek, anyám szintén tüdőbeteg. Az apám a kereskedelemben dolgozik, folyamatosan túlhajtja magát, millió emberrel találkozik egy nap. Évtizedek óta dohányzik. Az egyetlen testvérem 27 éves, legalább egy évtizede dohányzik,ő is folyamatosan dolgozik. A családban vannak fiatalok, akik kereskedelmi dolgozók, orvosok.Elvileg egészségesek,de a végletekig túlhajszoltak, feltételezem, nem a legerősebb most az immunrendszerük, napi sok-sok órában potenciális fertőzöttek tömegével találkoznak. Az egyik rokonom terhes, fogalma sincs, hol és hogyan fog szülni. Egy barátnőm lehet, hogy terhes. Egy másik családtagomnak leállt a munkahelye, nem tudni, mikor küldik el a dolgozókat. Kisgyereke van, felesége gyesen. Közeli barátom, bár nem idős, több krónikus betegséggel küzd hosszú ideje, neki is családja van. Aggódom a külföldi és külföldön élő barátaimért és a családjukért. Minden rokonunk és barátunk távol él tőlünk, nem tudom, mikor látjuk őket, kit láthatunk még, megleszünk-e még egymásnak. A kedves, fiatal kérdezőnek jó, hogy számára ez csak bakfitty, bár a vírus erről nem tud. Másfelől neki és a hozzá hasonlóknak a legrosszabb, hogy nincs kit félteniük. Bár az én kilátásaim nem túl jók és félek, mert féltem a szeretteimet is, de végtelenül hálás vagyok, hogy van kit féltenem és szeretnem. Sajnálom, kedves kérdező, hogy neked senkid sincs,gondold át, mi lehet az oka. Szerintem köze lehet a hozzá a másokat semmibe vevő, minden felelősséget és empátiát nélkülöző, "bakfitty" hozzáállásodnak. Nemcsak fiatal, egészséges emberekből áll az ország, nagyon nem! Elöregedő társadalomban élünk, sok a krónikus beteg világviszonylatban is. Óriási egészségügyi krízissel állunk szemben, amit gazdasági krízis, összeomlás követ. Amit te és mindenki, aki túléli a vírust, a saját bőrén fog érzékelni. Kivétel nélkül mindenki megsínyli ezt valahogy. Valaki meghal, valaki a szeretteit veszíti el, valaki a megélhetését és hosszú évekre hazavágja a gazdaságot az egész világon. Ezért félek és azért is, mert a hozzád hasonlók nem értik, hogy tetszik vagy sem, ebben a globalizált, modern és kényelmes világban mind össze vagyunk kötve egymással. Ezért tört ki a járvány, ezért dőlnek romba az országok és ha nem értik még mindig, ezért fog mindenki sokat szenvedni a járvány után. Az eddig ismert globális, modern és kényelmes világnak vége, minden megváltozik, függetlenül attól, hogy mit gondolsz róla. Ez az ára a kényelmes, szórakoztató, élményekkel teli életnek, senki nem vonhatja ki magát a következmények alól. A vírus pedig valóban nem válogat, függetlenül attól, hogy te mit hiszel. Jobban tennéd, ha te is félnél, bakfitty, van miért.
2020. márc. 27. 17:15
 25/33 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen, meghatóan írsz, de az utolsó mondatodat nem értem. Miért is lenne az jobb, ha félnék? Mi következne abból? Hm? Ha nem félek, hát nem félek. Nem lehet félősebbé tenni.
2020. márc. 27. 17:49
 26/33 anonim ***** válasza:
78%

Nem félni kell. Hanem felelős döntést hozni.

Azzal hogy betartod a szabályokat, felelős döntést hozol a saját és mások élete felett. Ennyi.

2020. márc. 27. 17:52
 27/33 anonim ***** válasza:
24-es vagyok. A 26-os leírta a választ.
2020. márc. 27. 18:03
 28/33 anonim ***** válasza:
Egy fiatal focista, most mondta el, hogy átélte a poklok poklát. Igaz kigyógyult, de ki szeret szenvedni 1 hónapon keresztül? Én nem. Most halt meg egy 16 éves olasz lány, azt mondták a szülei, nem volt semmilyen betegsége.
2020. márc. 27. 21:33
 29/33 anonim ***** válasza:

Édes Istenem, annyira világtalan itt néhány ember.

Banyek 590000 ismert esetből, aminél a valós esetszám 15x több, azaz alaphangon 8850000 meghalt 1, azaz egy olyan csak, aki fiatal, volt, és állítólag nem volt krónikus betegsége, illetve meghalt 1 leukémiás focista.

Ez a fertőzött szám, ez Magyarország lakossága, ha erre extrapolaljuk az 1-1 halottat, akkor kb azt mondhatjuk, hogy mortalitasban ez a vírus kevésbé veszélyes a fiatalkora, mint a biciklizés, mert legalább 2 fiatal, aki kerékpározik meghal egy évben. Riogassatok másokat, és vetítsétek ki másokra a félelmeteket.

2020. márc. 27. 21:48
 30/33 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem félek. Van immunrendszerem, és nem fél működni.
2020. ápr. 5. 14:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!