Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Miért félsz annyira a koronaví...

Miért félsz annyira a koronavírustól?

Figyelt kérdés
Ha fiatal vagy, semmi értelme félni. Bakfitty!

2020. márc. 17. 16:59
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
51%

#8 Vigyázz nagyon magadra :(

FFP maszkod van? Ugye nem mész ki?

Valaki ellát élelemmel? Olyan aki értelmesen betartja a higiéniát és rendelkezik fertőtlenítőszerekkel (kajadobozokra pl)

2020. márc. 17. 17:23
 12/33 anonim ***** válasza:
37%

A legnagyobb eddigi stat szerint 1000-ből 2 fiatal hal meg. És ennek általában duplája kerül gázra.

Avagy 10000-ből kapásból 20-an halnak meg a 20-as éveikben járók.

2020. márc. 17. 17:25
 13/33 anonim ***** válasza:
90%

Elképzelem, amint a lányomat vigasztalom, akinek a pár hónapos csecsemője lélgeztető gépen van egy járványkórházban, és eléggé aggódni kezdek. És hiába tudom, hogy erre minimális az esély, az a minimális is sokszorosa a "békeidőbelinek", és végtelenül több annál, amibe csuklás nélkül bele tudnék nyugodni.

Az a gondoloat se lelkesít, hogy az anyuka betegszik meg és a szopós csecsemő marad ellátatlanul, de ezt egy kicsivel könnyebben átvészelnénk. Talán.

Az édesanyám elmúlt nyolcvan. Tudom, hogy nem élhet örökké, de hogy egy túlzsúfolt kórházban szenvedjen és haljon meg egyedül, idegenek között, esetleg a folyosón, mert már nincs hely és ember az ellátásához...

Csodálkozol, ha nyugtalan vagyok?

2020. márc. 17. 17:26
 14/33 anonim ***** válasza:
68%
Én attól felek, hogy elhiperinflálják azt a megtakarítást, amit eddig egész életemben félretettem. Mire a bankom megnyitotta a devizaszámlám 3%-ot zuhant a forint az euróval szemben.
2020. márc. 17. 18:10
 15/33 anonim ***** válasza:
45%

13-as, azt vágod, hogy az egész világon 0 db 10 éven aluli halt meg, és ha nincs krónikus betegsége a lányodnak, és nem 50 fölötti, akkor szinten kb tünetmentesen átvészeli.

Attól jobban tartanék, hogy miből fog bébiételt, és gyerekruhát venni, plusz visszafizetni a CSÓK-ot, miután a fatert kirúgták, a GYED pedig elinflálódik, már, ha tudja fizetni az állam.

2020. márc. 17. 18:15
 16/33 anonim ***** válasza:
38%

#15 Fogd már fel te ostoba, hogy most nem a gazdaság az elsődleges.

Mindenki megszopja így vagy úgy, közteherviselés van. Ez mindenkit megrogyaszt nem csak téged.

Viszont két rossz közül ez a kevésbé rossz. Ha elszabadul és nem teszünk semmilyen intézkedést, akkor összeroppantja az eüt, és az egész államot. Olyannyira, hogy a megtakarításodat az utolsó forintig eltüzelheted a kályában!

Az olaszoknál még a durva intézkedésekkel is majdnem sikerül hozni a 7%-os halálozási rátát. Ha nem hoznak drasztikus korlátozást, olyan szintre emelkedik a halálozás, hogy összeomlik az állam. Vagy szerinted milyen következményei lennének az olaszoknál 2-3 millió ember halálának? Még tömegsírokba se fér el ennyi ember.

Állam nélkül pedig minden közügynek annyi, és akkor olyan bajba kerül a gazdaság, és az ország is, hogy a II.VH. óta nem láttunk ilyet.

Ez itt a kérdés, nem a munkád, meg a megtakarításod...

2020. márc. 17. 18:22
 17/33 anonim ***** válasza:
100%

Féltem magam és féltem a szeretteimet. Ennyi elég. Angliában éelk, és itt vígan minden nyitva van, ráadásul vendéglátásban dolgozom. Boris Johnson is megmondta, se az iskolákat, se a munkahelyeket nem zárják be, mert az rosszat tesz a gazdaságnak.

Ha fiatal vagy, de mondjuk helyből van valami betegséged, az nem számít? Ja, biztos nem, valószynáleg diák vagy, otthon ülsz, otthonról tanulsz, és nem kell naponta kétszer végigbuszoznod a fél városon mindenféle ember között, akik akkor is nyakadba prüszköltek, amikor még nem is hallottunk arról, hogy létezik a Covid-19.

2020. márc. 17. 18:28
 18/33 anonim ***** válasza:

Ez az egesz es annak hatasai szinte mindenki eleteben zavart fog okozni valamilyen úton-módon.

Meg a gyógyszerésznek, koporsokeszitonek es a temetkezesi vallakozonak is lesznek erintettsegei, meg ha anyagilag stabil is a pillanatnyi helyzetuk.

2020. márc. 17. 18:33
 19/33 anonim ***** válasza:
66%
Fiatalok IS halnak meg, de nem ez a legrosszabb, ha nem hogy ők is hasonló arányban mennek lélegeztetőgépre, ami szerintem nem egy vidám dolog. A maradandó károsodásokról ne is beszéljünk... Nem a halálozási ráta a rossz, ha nem a korházi ellátásra szorulók aránya, de ezt senki nem fogja fel...
2020. márc. 17. 23:38
 20/33 anonim ***** válasza:
37%
Most szólok, hogy spanyol, 21 éves focista férfi halt meg korona vírusfertőzés miatt.
2020. márc. 18. 21:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!