Hogyan erositsem meg az immunrendszeremet? Milyen ételeket egyek, miket igyak? Vegetáriánus vagyok
Továbbá: Ha nem érzed ösztönösen, hogy nincs szüksége a szervezetednek a húsra, akkor semmi értelme vegetáriánus/vegán étrendre kárhoztatni magadat. “Kitört a világvége?! Na jó, akkor eszem húst!” Ez nem így működik. Már logikai szempontból sem, hiszen ezekben az időkben a történelem során pont a hús volt drága, kevesebben engedhették meg maguknak.
Én nem “döntöttem” a vegetáriánus lét mellett, nem mosta ki senki az agyamat mindenféle divatos propagandaszöveggel, - én annak SZÜLETTEM. Születésem óta epét hányok már a hús szagától és a látványától is. A disznó és a marhahúsra, - többek között még a tehénszőrre (!!!) is allergiás vagyok. Nem tekintek rá ételként, mert az én érzékelésem szerint kb. a fekáliával egyenlő objektum.
Szerintem mindenki egye azt, amire az anyagcseréjének és a testének szüksége van, amit kíván (nyilván ha cukros vagy IR-es az illető, ez a töménytelen szénhidrátra nem vonatkozik).
Nem ítélek el senkit, aki húst eszik. Ellentétben jóval unszimpatikusabbnak és ostobának gondolom azokat, akik nulla tudással, a vegyes táplálkozás mellett tökéletesen működő szervezetük ellen dolgozva kárhoztatják magukat egy bizonyos étrendre, amit nem nekik találtak ki. Aztán ebből alakulnak ki a hiánybetegségek. Én hús nélkül is képes vagyok működni, - pontosabban CSAK ÍGY vagyok képes, - de ez NEM jellemző kivétel nélkül az összes emberre, sőt nem feltétlenül gondolnám ezt egy általános tulajdonságnak. És ezt vegetáriánusként mondom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!