Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Hogyan erositsem meg az...

Hogyan erositsem meg az immunrendszeremet? Milyen ételeket egyek, miket igyak? Vegetáriánus vagyok

Figyelt kérdés
Légyszíves ne olyan válaszokat hogy ne legyél vega, egyél húst!
2020. márc. 15. 10:57
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Továbbá: Ha nem érzed ösztönösen, hogy nincs szüksége a szervezetednek a húsra, akkor semmi értelme vegetáriánus/vegán étrendre kárhoztatni magadat. “Kitört a világvége?! Na jó, akkor eszem húst!” Ez nem így működik. Már logikai szempontból sem, hiszen ezekben az időkben a történelem során pont a hús volt drága, kevesebben engedhették meg maguknak.

Én nem “döntöttem” a vegetáriánus lét mellett, nem mosta ki senki az agyamat mindenféle divatos propagandaszöveggel, - én annak SZÜLETTEM. Születésem óta epét hányok már a hús szagától és a látványától is. A disznó és a marhahúsra, - többek között még a tehénszőrre (!!!) is allergiás vagyok. Nem tekintek rá ételként, mert az én érzékelésem szerint kb. a fekáliával egyenlő objektum.

Szerintem mindenki egye azt, amire az anyagcseréjének és a testének szüksége van, amit kíván (nyilván ha cukros vagy IR-es az illető, ez a töménytelen szénhidrátra nem vonatkozik).

Nem ítélek el senkit, aki húst eszik. Ellentétben jóval unszimpatikusabbnak és ostobának gondolom azokat, akik nulla tudással, a vegyes táplálkozás mellett tökéletesen működő szervezetük ellen dolgozva kárhoztatják magukat egy bizonyos étrendre, amit nem nekik találtak ki. Aztán ebből alakulnak ki a hiánybetegségek. Én hús nélkül is képes vagyok működni, - pontosabban CSAK ÍGY vagyok képes, - de ez NEM jellemző kivétel nélkül az összes emberre, sőt nem feltétlenül gondolnám ezt egy általános tulajdonságnak. És ezt vegetáriánusként mondom.

2020. márc. 19. 23:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!