Igaz hogy teljesen elhibázott taktika a jelenlegi általános vesztegzár, mert ezzel csak késleltetik a nyájimmunitást?
Hosszabb távon sokkal több áldozata lesz a korlátozásoknak, mint a koronavírusnak. Egy ismerősöm például cukorbeteg és nem jut el orovoshoz, mert mindenhonnan elzavarják, hogy majd akkor menjen vissza, ha vége lesz a járványnak. Csakhogy addigra már olyan súlyos lesz az állapota, hogy nem biztos, hogy fognak tudni rajta segíteni. Pedig a kórházak fele üres, ezt biztosan tudom, mert ott dolgozó ismerőstől tudom, az orvosok fele a lábát lógatja. Az elmaradt ellátások miatt nem most fognak meghalni az emberek, hanem később.
Viszont most sem a vírusra kellene koncentrálni, hanem az alapbetegségkre, azok prevencióira, mert mint a tapasztalat is mutatja többnyire olyan emberek halnak meg, akik az alapbetegségük miatt lesznek súlyosabb esetek.
Arról nem is beszélve, hogy hány ember lett depressziós, hány ember vesztette el a munkáját, milyen mértékben tették tönkre az emberek életét az ellentmondásos intézkedések. Csak a hülye nem veszi észre, hogy valami nincs rendjén az egész körül.
És ami a legfontosabb, hogy óvodás módjára mindenki a másiktól várja, hogy vigyázzon rá, miközben ő maga sokszor tojik az egészségére. Én hordja szájkosarat a nehézlégzésem ellenére, mert ő olyannira elhízott, hogy könnyen megbetegszik, de ő csak normál maszkot hord, ami semmit sem ér. Aki fél, az maradjon otthon, hoprdjon olyan maszkot ami valóban megvédi, de hagyja a többieket élni, mert mindenkinek más fontos és aki már tünetmentesen vagy könnyebb tünetekkel átesett rajta, azt ne korlátozzuk teljesen értelmetlenül, csak azért, mert egyesek paranoiásan hipochonderek lettek.
Ezzel a "mindenki vigyázzon magára!" verzióval csak annyi a gond hogy mai modern jogállamok nem csak leszoktatták az embereket a felelősségteljes hozzáállásról, hanem azt is beléjük nevelték hogy mindenkit mindenért be lehet perelni. Szóval biztos vagyok benne hogy a covid-áldozatok egy részének "hozzátartozói" és a hiéna-ügyvédek folyamatosan elemzik hogy kiből lehetne ezen a jogcímen kártérítést kisajtolni. Az államot, munkáltatót, kórházakat stb.. biztosan meg fogják ezzel találni, Olaszországban jópáran máris pertársaságot csináltak e célból és sokmillió eurót követelnek.
Szóval az állam és azon belül a politikusok úgy kalkulálnak hogy ha valaki más betegségbe rokkan vagy hal bele, azt kevésbé kérhetik rajtuk számon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!