"hazaküldik karanténba teszt nélkül" - amíg nem kell lélegeztetőgép, ez a legjobb, ami tehetnek.
Mondjuk tesztet csinálhatnának, de a lényegen nem változtat: ez egy vírus, nincs ellene gyógyszer.
Vírus: otthon maradsz, nem érintkezel senkivel, gyógyulsz.
Én legalábbis szívesebben lennék karanténban itthon, semmint a Lászlóban (egy tesztért nem is mennék be a Lászlóba, hogy üljek a folyosón órákig, amíg én is tutira el nem kapom:(
Mondjuk igen, azt tök megértem, aki nem kórházban akar r0hadni 2 hétig. Én is inkább bereteszelném az ajtót és bedeszkáznám az ablakot, itthon vészelném át úgy hogy tényleg nem találkozok senkivel. Egye a moslékot, fertőződjön tovább és éljen putriban hetekig, aki akar... :/
(És ez borzasztóan szomorú...)
"Ez konkrétan tömeggyilkosság ami folyik"
Te elmebeteg vagy? Vegyétek már észre magatokat kedves pánikolós hülyék! Tömeggyilkosság? Miről beszélsz? Eszetlen
Azért kéne teszteket csinálni, mert egyrészt még ha haza is küldik a beteget otthonra akkor legalább tudja mivel áll szemben és óvatosabb.
Koreában is ezért csináltak 250 ezer tesztet.
...
"Pánikra" nincs szükség, viszont qrva gyorsan fel kéne ismerni, hogy katasztrófahelyzet van. Nem megyünk emberek közé, nem bulikázunk, kerüljük a metrót, vagy mindenki orvosi maszkot húzhatna végre.
...
Na ezért kéne tesztelni, mert akkor beigazolódna a kb 1-2000 fertőzött, aki most enyhe tünetekkel okádja szét a vírust. Legutóbb találtak egy zéró kontakt beteget. Ez csak a komolyan fertőzött területekre jellemző. Lehet metrón vagy buszon kapta el. Vagy a tünetmentes síelőktől... ilyen idiótákból csak nálunk van 10, akik nem bírták megállni az utazást olyan országba ahol 6-800 fertőzött van. És persze bejönnek maszk nélkül.
Tehát már 50 fertőzöttől lehetne komoly intézkedéseket hozni!
Több ismerősöm lett rosszul, csak karanténba rakták őket otthon, van aki magas lázzal, asztmásan fékszik otthon köhögve kínai területről hazaérkező iskolatárs után.
Szerintetek bárkin is tesztelnek? Csak a kontaktok kontaktjain és ha betegek nagyon.
...
Ha csak +100 diagnózis lenne, végre belátnák az emberek hogy rohadt nagy gáz van és nem csak 9 tevesimogató iráni migráns a gond.
"nem csak 9 tevesimogató iráni migráns a gond."
Barom! Egyetemi hallgatók. Tudod mi az az egyetem, tudod az a hely ahova téved takarítani se engednek be!
"Ha csak +100 diagnózis lenne, végre belátnák az emberek hogy rohadt nagy gáz van"
100 beteg, hú az aztán a nagy gáz. Valóban. Attól már rettegni kéne tényleg.
Komolyan muszáj enyire idiótának lenni? Úgy csinálni mint ha ez a szar egyenlő lenne az ebolával??????
16-os: értsd már a viccet! Mindenki tudja, hogy egyetemi hallgató, de a megfogalmazás szerintem vicces volt, csak a helyén kell kezelni! Amúgy remélem, kicsapják, mert milyen EÜ egyetemi hallgató az olyan, aki visszajön súlyosan fertőzött területről, nem engedelmeskedik a rektori utasításnak, ha már annyi józan ész nem szorult belé (főleg 7 félév EÜ képzés alatt), hogy magától karantént vállaljon??? Az ilyen nem is való sem EÜ diplomásnak, sem akármilyen diplomásnak!
Amúgy NEM úgy általában azzal van gondom, hogy iráni, mert a SZIE-s iráni PhD hallgató előtt le a kalappal, példamutató bárki számára, amilyen felelősségteljesen Ő viselkedett, sok magyar (vagy akármilyen más nemzethez tartozó) példát vehetne róla!
+1, Igen nyilván ir(á)niából értettem :)
Pl Soraya az iráni-svéd lány szerintem teljesen normális volt. Negatív teszttel beverték egy gyanús / pozitív mellé mert hogy nincs már elég karanténszoba. Sokan a karanténban egymástól kapják el.
Nyilván a kormánykommunikációban jól mutatott hogy egyből 9 iráni hurcolta be a kórt, és nem az a 2000 felelőtlen magyar aki még március közepén is ugyan úgy utazgatott síelni, Milanoba, Ausztriába, Dubaiba, meg skandináviába, mikor már jelentős fertőzésről esett szó!
Egyébként meg azzal is egyetértek hogy aki megszegi a SOTE kérését azt vágják ki a francba, kiutasítással. Én is megkaptam Neptunon a SOTE-s üzenetet még vmikor januárban, és nagyon komolyan is vettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!