Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mire számíthatok ha maszkkal...

Mire számíthatok ha maszkkal az arcomon megyek bevásárolni a gyerekkel? Lenéző, vagy riadt tekintetek?

Figyelt kérdés

Már rég hordanám a maszkot, csak félek mit gondolnak mások. (A gyerek babakocsiban van, szerintem neki nem kell.)

Ffp2es maszkom van, megoszlanak rola a vélemények, de a semminél jobb.

2020. márc. 12. 10:32
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Amíg csak egyedi megbetegedések vannak, ráadásul azok is nagy többségében külföldiek, szerintem nem érdemes elhasználni a maszkodat. (Budapest belvárosaában hol a csodában van panel?)
2020. márc. 12. 11:17
 12/23 A kérdező kommentje:

Csak 3 hónapos a baba, és van egy ilyen ernyő a babakocsin, ő valószínűleg védve van. Összefogdosni nem tud semmit.

A maszkot nagyapám vette még 2 hónapja munkavédelmi boltban, tőle kaptam.

2020. márc. 12. 11:19
 13/23 A kérdező kommentje:
Hol van panel? A szoci 13. kerületben végig :D
2020. márc. 12. 11:19
 14/23 A kérdező kommentje:

Amúgy biztos vagyok benne, hogy rengeteg fertőzött van már, ez a 16 egy vicc.

Sokan szarnak bele, hogy külföldről jöttek haza, simán bemennek dolgozni, lásd a upc-s csávót és iráni gyereket, es ez csak egy részük, ami kiderült, sztem rengeteg ilyen eset van még. Aztán a kontaktok meg fertőznek tünetmentesen.

2020. márc. 12. 11:23
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Elmondom a tapasztalataimat, Vkerben lakom és ingázok metróval a Corvin/Klinikák felé. Pont ahol az irániak laktak, kajáltak és fertőztek mindent.

Egyedül rajtam volt FFP3-as maszk és kapucnis széldzseki. Senki más le se szarja, nem hordják.

Az FFP2 is megvéd hiszen kb az N95 maszknak felel meg. 94% szűréssel. Ezt adják a kórházban is, és ha jól használják 0-ra redukálta az EÜ dolgozók fertőzését a vizsgált osztályon durva környezetben.

A reakciók:

1. Megvető tekintetek

2. Rettegő nénik

3. Cigánygyerek nevetve leordított

4. Másik cigány csapat direkt rámköhögött

5. Anyámat a kórházban rendelésen megalázták és kinevették mert maszkban ment be.

...

Aztán megszokja az ember, és onnantól már leszarja a suttyó prolikat. :)

2020. márc. 12. 12:09
 16/23 anonim ***** válasza:
83%

... inkább csak az a bajuk, hogy nekik nincsen és kezdik érezni hogy nagy baj lesz.

Ezért ezek a buta reakciók.

2020. márc. 12. 12:10
 17/23 anonim ***** válasza:
78%
Éppen erre gondoltam én is. A járványt elbagatelizalok félnek a legkobban. És ösztönösen, önvédelemből nyugtatják magukat, hogy nincs semmi baj.
2020. márc. 12. 12:14
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk nekünk sokkal komolyabb cuccaink vannak a munkából kifolyólab..., vegyvédelmi ruha meg gázszűrős félálarcok... de azokat még mi se mertük hordani, mert lehet meg is vernének, vagy letépnék a fejünkről. Majd csak karantén idején.

Maszkot viszont lehet hordani nyugodtan. Sőt most van értelme mert 1000 lappangó lehet.

2020. márc. 12. 12:24
 19/23 A kérdező kommentje:

"Anyámat a kórházban rendelésen megalázták és kinevették mert maszkban ment be."

Te jó ég, pont eüs dolgozók nevették ki? Vagy ezek más betegek voltak?

Amúgy errefelé vannak cigányok, és en is attól félek h le akarják majd szedni a fejemről. Na mindegy, meglátom még mit tegyek, köszi szépen a válaszokat.

2020. márc. 12. 12:36
 20/23 anonim ***** válasza:
45%

Nem, csak a betegek, bár az orvosok meg az ápolók is furán néztek. tekintve hogy rajtuk nem volt. Pont a kórház sürgősségi és tüdőszakrendelésén 😃

A háziorvos is vicc. Azt mondta szerinte médiahiszti az egész. Ott is kicsit nevettek rajta.

2020. márc. 12. 14:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!