Munkahelyi balesetnek számít-e, ha munkahelyen, vagy az oda-vissza úton tömegközlekedés során kapja el az ember a koronavírus fertőzést?
Mondjuk én már az sem értem, hogy az mi a fenének úti baleset munkajogilag, ha valaki akár oda- akár hazafele hülye, mert pl 10 helyett 20-szal biciklizik a jeges úton és elvágódik? Mi köze ennek a munkához vagy a munkáltatóhoz?
És most nem lesz szép amit mondok, és ne is értse senki félre, egyáltalán nem sajnálom a megfertőződött ápolótól a pénzt, sőt, de ilyen alapon azért is járna, ha sima náthát kapok el a munkahelyen (mivel ugye azt is vírus okozza). Ja és ezt pont ugyanolyan bajos lenne bizonyítani, hogy biztos egy ott kaptam el, mint ahogy a koronavírusnál sem 100%.
Jesszus az eü alapból alul fizetett. Èn személy szerint valami bónuszt is bevezetnék most nekik, extra panadémia pótlék vagy vmi hasonló néven.
Kereskedő vagyok de fel sem merült bennem ez a munkahelyi baleset ötlet, pedig mennyi ember köhög ránk, vagy fogja meg a karom stb... Tegnap alacsony forgalom mellett kb 20 ember köhögöt az arcomba, és kb ugyanennyi ért hozzám. A kezemhez vállamhoz stb.... Csak mert egy másik vevővel foglalkoztam és nem azzonal reagáltam a hátam mögött állóra. A kérdező elvén akkor én jóval nagyobb eséllyel kérhetek 100%-os táppénzt, mivel a cégtől se kesztyűt se maszkot se fertőtlenítőt nem kaptunk. (mi vettünk zsebből maszk nincs nem tudtuk beszerezni, fel se vehetem a cég szerint pánikkeltés)
Szóval hajrá äpolók.. 😁 veletek vagyok! (a többi humánt meg szépen kèrem ne köhögj a kollégáim arcába, ne fogdoss minket és tarsd az 1 métert. Hidd el a "jó napot segítene? " mondatra reagálni fogunk csak befejezzük azt amit épp csinálunk. )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!