Hogyan készültél fel a járványra, egy esetleges karanténra?
1. Túl van az egész hypolva, nem érdekel a dolog, minek készülni?
2. Vettem fél kiló párizsit, meg pár doboz leszarom tablettát.
3. Most, hogy az olaszoknál 16 millió ember kerül vesztegzár alá április végéig, elgondolkodtam, hogy lehet, hogy nem ártana elkezdeni felkészülni.
4. Pár napja kaptam észbe, most kezdtem csak el a készülődést.
5. Jó lett volna/jó lenne készülni, de örülök, ha ki tudom fizetni a számláimat.
6. Már majdnem mindent beszereztem, pár dolog van már csak hátra.
7. Próbáltam készülni, megvan minden, de maszkot már sajnos nem kaptam.
8. Beszereztem már mindent, még maszkot is sikerült vennem.
9. Az atombunkeremben megvolt már rég minden, nem is kellett készülődnöm.
Mindig van itthon valamennyi élelmiszertartalék, de ha tényleg rosszabbodna a helyzet, akkor át kellene gondolni, hogy miket kellene még venni. Egyelőre feleslegesnek tartom a felhalmozást.
Nem pánikolok DE! nem is veszem félvállról, mert szerintem azért ez jelentősen rosszabb lehet, mint egy influenza, nálunk is több kiemelt kockázatú családtag van + az olaszoknál nyilván az agresszívabb törzs terjed, mert ott feltűnően sok a halott, és ha onnan kapjuk mi is, az gáz lehet...
#2 Még január végén, amikor jöttek Kínából az első hírek, meg kiszivárgott infók arról, hogy nagy gáz van náluk, elkeztem a felkészülést. A legfontosabb dolgok megvannak. Maszkot is sikerült még vennem. Még pár apróság van hátra, de azt a jövő hét elején beszerzem.
Nem pánikolok, csak próbálok előrelátó lenni. Egy esetleges szükségállapot kellős közepén (amire elég nagy esély van) nem lesz sok kedvem boltba járkálnom.
Az a baj, az emberek nemhogy nem pánikolnak, hanem egyenesen tesznek rá.
Minden megy a régiben. Luxusnyarálások, magánórák, tanfolyamok, kocsmázás, fürdőzés, külföldiekkel pacsizás, metrózás maszk nélkül.
Ha így folytatjuk akkor pár hétre vagyunk az olasz járványtól.
Sajnos nagyon szomorú a hozzáállás ebben az országban. Nem gondoltam volna :(
1
Annyit változtattam, hogy gyakrabban mosok kezet, meg igyekszem a kézfertőtlenítőt magamnál hordani (eddig is volt a táskámban, csak sose abban a táskában, ami épp nálam volt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!