Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Hogyan készültél fel a járvány...

Hogyan készültél fel a járványra, egy esetleges karanténra?

Figyelt kérdés

1. Túl van az egész hypolva, nem érdekel a dolog, minek készülni?

2. Vettem fél kiló párizsit, meg pár doboz leszarom tablettát.

3. Most, hogy az olaszoknál 16 millió ember kerül vesztegzár alá április végéig, elgondolkodtam, hogy lehet, hogy nem ártana elkezdeni felkészülni.

4. Pár napja kaptam észbe, most kezdtem csak el a készülődést.

5. Jó lett volna/jó lenne készülni, de örülök, ha ki tudom fizetni a számláimat.

6. Már majdnem mindent beszereztem, pár dolog van már csak hátra.

7. Próbáltam készülni, megvan minden, de maszkot már sajnos nem kaptam.

8. Beszereztem már mindent, még maszkot is sikerült vennem.

9. Az atombunkeremben megvolt már rég minden, nem is kellett készülődnöm.

2020. márc. 8. 09:23
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
32%
Magyarországon is 9-10 milliós karantén várható
2020. márc. 8. 11:44
 12/40 A kérdező kommentje:
#9 Csak a lappangási idő 2-3 hét, a karantén ennek többszöröse kell, hogy legyen. 3 hónapig karantén nélkül is simán lehet, hogy kockázatos lesz bárhová emberek közé menni. Ha nem kell menni bevásárolni, jelentősen csökken az esélye, hogy megfertőzödsz, és hazaviszed a vírust. Meg jó beleszámolni a karantén előtti kevésbé kockázatos, felkészülési időt.
2020. márc. 8. 12:17
 13/40 anonim ***** válasza:
93%

Mindig van itthon valamennyi élelmiszertartalék, de ha tényleg rosszabbodna a helyzet, akkor át kellene gondolni, hogy miket kellene még venni. Egyelőre feleslegesnek tartom a felhalmozást.

Nem pánikolok DE! nem is veszem félvállról, mert szerintem azért ez jelentősen rosszabb lehet, mint egy influenza, nálunk is több kiemelt kockázatú családtag van + az olaszoknál nyilván az agresszívabb törzs terjed, mert ott feltűnően sok a halott, és ha onnan kapjuk mi is, az gáz lehet...

2020. márc. 8. 12:22
 14/40 A kérdező kommentje:
#13 Ne várd meg, hogy rosszabbodjon a helyzet, mert biztosan fog! A hosszú lappangási idő miatt a jelenlegi fertőzésszám csak a jéghegy csúcsa. Pár hét, és száz felett lesz a regisztrált esetszám, onnan meg nincs megállás.
2020. márc. 8. 12:30
 15/40 A kérdező kommentje:

#2 Még január végén, amikor jöttek Kínából az első hírek, meg kiszivárgott infók arról, hogy nagy gáz van náluk, elkeztem a felkészülést. A legfontosabb dolgok megvannak. Maszkot is sikerült még vennem. Még pár apróság van hátra, de azt a jövő hét elején beszerzem.

Nem pánikolok, csak próbálok előrelátó lenni. Egy esetleges szükségállapot kellős közepén (amire elég nagy esély van) nem lesz sok kedvem boltba járkálnom.

2020. márc. 8. 12:47
 16/40 anonim ***** válasza:
48%
Kérdező, látom te az a típus vagy, akire a 24.hu, 444.hu meg a többi hasonszőrű oldalak megtették a kívánt hatásukat. Én nem véletlen állítottam le pár napja a követésüket.
2020. márc. 8. 12:51
 17/40 A kérdező kommentje:
#16 Nem szoktam ezeket az oldalakat nézni, ellenben kezdetek óta követem a nemzetközi sajtót. És nem csak a hivatalos oldalakat. Nagyon naív az, aki azt gondolja, hogy korrektül tájékoztatnak.
2020. márc. 8. 13:12
 18/40 anonim ***** válasza:
22%
17: Pedig csak azokat érdemes, nem az álhírterjesztő bulvárokat.
2020. márc. 8. 13:28
 19/40 anonim ***** válasza:
58%

Az a baj, az emberek nemhogy nem pánikolnak, hanem egyenesen tesznek rá.

Minden megy a régiben. Luxusnyarálások, magánórák, tanfolyamok, kocsmázás, fürdőzés, külföldiekkel pacsizás, metrózás maszk nélkül.

Ha így folytatjuk akkor pár hétre vagyunk az olasz járványtól.

Sajnos nagyon szomorú a hozzáállás ebben az országban. Nem gondoltam volna :(

2020. márc. 8. 13:58
 20/40 anonim ***** válasza:
90%

1

Annyit változtattam, hogy gyakrabban mosok kezet, meg igyekszem a kézfertőtlenítőt magamnál hordani (eddig is volt a táskámban, csak sose abban a táskában, ami épp nálam volt).

2020. márc. 8. 13:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!