Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Hol lehet még Budapesten...

Hol lehet még Budapesten kézfertőtlenítőt kapni?

Figyelt kérdés

KONKRÉT üzlet érdekelne!

Láttam hogy többen írták itt az oldalon, hogy ők simán tudtak venni kézfertőtlenítőt, de egyikük se írja meg, hogy pontosan hol, pedig engem ez érdekelne.

Ahol már próbálkoztam:

- westend rossmann

- kálvin téri dm

- ferenciek tere melletti dm

- ferenciek tere melletti aldi

- üllői út aldi (kálvin mellett)

- ferenciek tere lidl

- esztergom aldi

- esztergom euro family

- piliscsaba aldi

- több kisbolt

Mindenhol üresen kongott a helye, és az eladók nem tudták megmondani, hogy mikor lesz újra készleten.

Eddig még gondolkoztam, hogy pontosan milyet szeretnék, de már nem érdekel, 2-3 decinél legyen kisebb kiszerelése, és legyen kézfertőtlenítő, a többi mindegy...

Valaki ismer még olyan konkrét helyet, üzletet ahonnan még nem kapkodták el a pánikolók és még beszerezhető?

2020. márc. 2. 08:57
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%
Megnezed hol van üzletük a webshopon. A classic nails bp Podmaniczky utca, crystal nails József krt 85, helybe meg tudod venni
2020. márc. 2. 17:38
 22/34 A kérdező kommentje:

Mint írtam, eddig ahányszor rendeltem olyasmit, ami állítólag bolti készleten volt, mindig kellett 1-2 hetet várnom az átvételre.

A tapasztalatom, hogy a személyes vásárlás sokkal gyorsabb.

2020. márc. 3. 06:52
 23/34 anonim ***** válasza:
50%

És? Megrendeled 5 helyről, aztán vársz az emailre. Ki se kell tenned a lábadat.

Ráadásul ezek filléres tételek.

Tényleg egyszerűbb végigjárni 80 boltot?

Megsúgom azalatt már lehet elkaptad a fertőzést. Nemrég érkeztek haza fertőzött országokból ismerőseim, 2-jüknek felsőlégúti panaszaik vannak. Természetesen nem teszteli őket a kormányunk, még ha kérnék sem. Be fognak menni dolgozni... több ezer ilyen eset lehet, ha összefogdossák a drogériákat, már meg is van a kór.

Hahó ez balkán 😃

2020. márc. 3. 09:27
 24/34 anonim ***** válasza:
50%

Vagy mondok jobbat, fogod a telefont és felhívod az adott üzletet. Van e kézfertőtlenítő vagy 96% ethanol.

Ha igen odamész. Nekem így sikerült még védőfelszerelést vennem kint a halálban külpesten. Azóta már ott is lefosztották.

2020. márc. 3. 09:32
 25/34 A kérdező kommentje:

Jesszus, még mindig nem életvezetési tanácsok érdekelnek, hanem üzlet, ahol van készleten a fent említett termék. :D

Amúgy ha megrendelem, akkor ugyanúgy ki kell tennem a lábam, nem mindenki tud 1-2 hétig otthon ülni és nézni ki az ablakon, hogy mikor jön vajon a futár...

2020. márc. 3. 09:34
 26/34 anonim ***** válasza:
50%

Hát ha netán komoly bibi lesz, ilyen mentalitással nem fogod túlélni 😃

A vészhelyzet az alkalmazkodásról szól. Nem az, hogy foggal körömmel makacsul ragaszkodsz egyféle megoldáshoz, mikor van másik 10 út is hogy kézfertőtlenítőt szerezz.

2020. márc. 3. 10:28
 27/34 anonim ***** válasza:
50%

Meg főleg a hatékonyság a lényeg. Annak nincs értelme ha vakon végigjársz rögeszmésen 80 boltot (már 20 megvolt), hanem céltudatosan kell keresni és megoldást találni.

Ha nem lennél makacs, már rég lenne kézfertőtlenítőd... de nem szólok bele, nem az én dolgom :)

2020. márc. 3. 10:31
 28/34 anonim ***** válasza:
100%

Erre nem fog tudni neked senki így válaszolni. Én egy nem túl forgalmas DM-ben voltam pár hete, ki volt írva, hogy készlethiány van belőle. Még pár darab volt akkor, azt mind elhoztam. Pár héttel később viszont éppen volt bőven, de nem hiszem, hogy sokáig tartott. Elég hamar elkapkodják most.

Hiába írjuk le neked, hogy itt és itt lehet kapni, mert mire eljutsz a boltba, jó eséllyel, az üres polcok fognak fogadni.

Egy alternatíva lehet a Vatera. Ha ott feltesz valaki egy terméket, akkor nem hivatkozhat arra, hogy készlethiány van. Csúnyán megütheti a bokáját, ha bepereled emiatt. Úgy látom, hogy vannak most is kézfertőtlenítő hirdetések.

De, ha biztosra akarsz menni, csinálj magadnak! Számos recept van fent a neten. Nem nagy dolog összekutyulni az összetevőket. Itt egy példa lukreciakencei.hu oldalról:

Hozzávalók:

1 dl alkohol (70%-os)

1 dl aloe vera gél

2 dl desztillált víz

10 csepp citrom illóolaj

10 csepp teafa illóolaj

5 csepp rozmaring illóolaj

Elkészítés:

Először az alkoholban keverjük el az illóolajokat, rázzuk össze, várjuk meg amíg feloldódnak. Ezután az aloe géllel és a vízzel együtt öntsük pumpás flakonba (pl. kiürített hajkondicionáló spray üvegébe). Jól rázzuk össze minden használat előtt, majd fújjunk a kezünkre ha szükségét érezzük. Nem szárítja ki a bőrünket úgy, mint a bolti fertőtlenítők.

De ha gondolod, ír privátot, és megkérem a feleségemet, hogy csináljon neked (vagy csinál magunknak, és elviheted a DM-eseket, amit vettem). Szerintem pont útba is tudsz ejteni minket.

2020. márc. 3. 22:40
 29/34 anonim ***** válasza:
100%

#28, Csakhogy ez nem működik!

Sajnos valamirevaló envelope-os vírusok inaktiválására való alkoholos fertőtlenítő 70%-os ethanolt tartalmaz.

Ha elkezded mindennel higítani, akkor nem lesz többé 70%-os.

[link]

Mellesleg az a gond, a DM-es és Rossmanos kézfertőtlenítő egy kalap szar. 100g-ból csak 45g alkohol! Tehát több helyen is leírt dolog, hogy egy pálinka vagy 45%-os vodka nem elég ide.

Ezért sem kell eszetlenül felvásárolni... BBraun vagy BradoLife, az alapból 72%-os, tehát csak a fennmaradó rész víz, meg egyéb anyag.

Semmi más nem kell abba a fertőtlenítőbe csak a 70%-os ethanol, ...vagy 96%-osból keverd ki.

2020. márc. 4. 01:50
 30/34 anonim ***** válasza:

#29 Igen, igazad van. Ezt a kérdést én írtam ki:

https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomany..

2020. márc. 4. 02:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!