Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Koronavírus gyanúval mentünk...

Koronavírus gyanúval mentünk be az ügyeletre, de szinte kigúnyoltak. Érdemes aggódnunk hogy ha tényleg lesz valami, akkor ennyire nem veszik majd komolyan az orvosok, vagy csak mi fogtunk ki egy ilyet?

Figyelt kérdés
Két hetet voltunk Délkelet-Ázsiában, ahol egy hétig kétezer kínaival voltunk lényegében egy légtérben. Amikor hazajöttünk még minden rendben volt, de egy napra rá láz, torokfájás és légzési panaszok lettek, jóval súlyosabbak, mint egy sima megfázásnál szokott lenni. Én sem tartom valószínűnek, hogy koronavírus lenne, mert matematikailag elég kicsi az esélye, de bármilyen trópusi fertőzés lehet. (Hazai influenza biztos nem, mert nem volt hol elkapni.) Mivel a László kórházat hiába hívogattuk telefonon, hogy mit tegyünk, nem vették fel, bementünk az ügyeletre, ahol egy felületes vizsgálat volt csak, esélyt sem adott az orvos, hogy kiderüljön, mitől lehetnek a tünetek valójában. Csak aszpirint kell szedni, meg itthon feküdni. Ami viszont felháborított, hogy hiába mondtuk, hogy mi sem tarjuk nagyon valószínűnek a koronavírust, de valami más nálunk nem honos betegséget viszont annál inkább, szinte kigúnyolt, hogy nem kell bedőlni ennek a hisztériának, meg azt mondta, hogy előbb utóbb úgyis meghalunk. Hát köszönöm. Bízunk benne, hogy tényleg nem lesz komoly baj, de ez a hozzáállás nem nyugtat meg, mert ha netán tényleg lenne egy komoly eset, akkor ezek szerint azt is így kezelnék, illetve hogy mondhat egy orvos olyat, hogy úgyis meghalunk? Most megvárjuk a hétfőt, aztán elmegyünk egy másik orvoshoz is, mert valami oka csak van a panaszoknak. Az viszont aggaszt, hogy ha tényleg lesz valami, akkor azt mennyire veszik majd komolyan az orvosok. Eddig nem aggódtam a koronavírus miatt, mert szerintem is sokkal nagyobb körülötte a pánikkeltés, mint amekkora a baj, de most, hogy látom hogyan állnak hozzá itthon, lehet, hogy kellene.
2020. febr. 2. 16:02
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
68%
Magán laborban nem vizsgálnák meg vérből? Hívj fel 1-2-t, vagy írj nekik e-mailt!
2020. febr. 2. 20:12
 12/23 anonim ***** válasza:
37%

Érdekes, ha nem írta volna a kérdező hogy járt orvosnál, mindenki teli szájjal ordítaná hogy AZONNAL!4!44!!! Menjen orvoshoz, de addig se menjen senki közelébe...

Nagyon kicsi az esély a koronavírusra, de a te esetedben igen is indokolt egy alapos kivizsgálás.

2020. febr. 2. 20:20
 13/23 anonim ***** válasza:
97%

Az orvosok mindig ezt csinálják. Engem 3x beutaltak a pszichiátriára mert nagyon rosszul voltam de mivel nem találtak semmit kiröhögtek.

Aztán saját finanszírozású vizsgálattal derítettem ki hogy laktóz és glutén érzékenység miatt vagyok rosszul.

És műszaki végzettséggel nekem kellett rájönni hogy ez lehet az ok.

Meg 40ezer forintomba került úgy hogy havonta kb. 45ezer HUF TB-t fizetek.

2020. febr. 2. 20:47
 14/23 anonim ***** válasza:
70%

Most 2 ismerős is volt olyan erős influenzában, hogy atüdejük is fájt. Pedig nem szoktak így lebetegedni.

Magyarországon kívül sose voltak és még kínaiakkal se, mível a faluba sincs.

2020. febr. 3. 13:16
 15/23 A kérdező kommentje:
Nos nem hiszti volt, hanem diftéria, ami azért egyáltalán nem elbagatelizálható. Az orvosok hozzáállásáról meg meg lett a véleményem.
2020. febr. 4. 13:59
 16/23 anonim ***** válasza:
14%
A diftéria ellen kötelező oltás véd. Kamu.
2020. febr. 4. 18:45
 17/23 anonim ***** válasza:
70%
A diftéria ellen gyermekkorban kapsz oltást. Ez nem mindenkinél tart ki örök életére, de megelőzi, hogy az országban járvány legyen. Ha olyan helyre utazik az ember, ahol van diftéria, felnőtt korban is érdemes felvenni az oltást. Ahogy én is kaptam 58 évesen, mert extrém helyekre utazok.
2020. febr. 5. 00:03
 18/23 A kérdező kommentje:
Volt oltás, de az csak 5-10 évig véd.
2020. febr. 5. 18:04
 19/23 anonim ***** válasza:
22%
Hát akkor ez ennyi. A magyarországi orvosok jellemzően seggbuták, és nézd meg hogy ez a sok szerencsétlen még tapsikol is nekik.
2020. febr. 5. 19:04
 20/23 anonim ***** válasza:
81%
Járványügyileg és a hatályos rendelkezések alapján is mindenképpen indokolt lett volna a vizsgálat.
2020. febr. 5. 19:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!