Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Augmentin mennyi idő után...

Augmentin mennyi idő után fejti ki a hatását? Mikor kellene a gyulladásnak szép lassan lemennie?

Figyelt kérdés

Tudom, tudom, az augmentin nem fájdalomcsillapító, hogy azonnal hat, hanem antibiotikum, ami folyamatosan fejti ki hatását.

DE! Hétfőn írta fel az orvos, azóta szedem is. Már az ötödik szemet szedtem be ma (kedd reggel tudtam elkezdeni szedni, mert este 8-kor nem volt már patika nyitva hétfőn)

És ez után az öt szem után sem érzek javulást, sőt, egyre jobban fáj, feszít, és ráharapni se tudok, mert azonnal belenyillal egy erős, éles fájdalom. Két napja emiatt nem is ettem már szinte semmit, annyira fáj.

A fogorvos kihúzni nem fogja, mert menthető, csak le kell mennie a gyulladásnak. De nem megy le, nem érzem, hogy egy ici-picit is javítana! Mit tegyek?

2019. dec. 5. 06:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Akkor fogászati problémára szeded. Lágyrész van gyulladásban vagy a csont? Előbbire jó az Augmentin is, utóbbira a Dalacin való.
2019. dec. 5. 07:22
 2/12 anonim ***** válasza:
Használatiját olvasd el, oda is le van írva.
2019. dec. 5. 07:23
 3/12 A kérdező kommentje:

Ez a baj, hogy nem tudom!

Nem mond semmit az orvos, csak annyit, hogy durva gyulladás van, majd lehúzza az antibiotikum... Semmi mást nem mondd, nem is értem!!!!!!

2019. dec. 5. 07:23
 4/12 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy csonthártyára, és csontból induló gyulladásra való az Augmentin. Kértem a doktörnőt, írjon fel Dalacint. Azt mondta rá, ez nem kívánságműsor, az Augmentinnek hatnia kell, és kész, pont.

Nem mondja meg, pontosan mi a baj, miért van gyulladásban, nem akarta még a tömést se kiszedni pedig az feszítette az egész fogamat... Ha lemegy a gyulladás, akkor se akarja majd kihúzni, mert menthető....

2019. dec. 5. 07:26
 5/12 anonim ***** válasza:
2 nap alatt nekem sem vitte le a gyulladást, legalább 5 nap kell.
2019. dec. 5. 07:41
 6/12 anonim ***** válasza:

Kedd reggel óta érezhető javulásnak kellett volna lennie (nekem is volt részem idén sajnos ilyenben). Menj el egy másik fogorvoshoz, ha pedig egyáltalán nincs másik fogorvos a környéken, a háziorvos is fel tud írni Dalacint (neki is mondd el azonban, hogy eddig Augmentint szedtél, nem hatott, sőt, rosszabbodot, ezért szeretnél más antibiotikumot).

Pont azt írom, hogy az Augmentim nem erre jó, hanem a lágyrészek gyulladására. Ha neked a csontos részen van gyulladás, szinte semmit sem fog hatni.

2019. dec. 5. 09:39
 7/12 A kérdező kommentje:
Én meg pont úgy tudtam, hogy a csontra jó... Egyenlőre annyi javulást éreztem így az ötödik szem után, hogy már nem lüktet, és nem feszít, csak harapásra érzékeny. Ez javulásnak nevezhető, vagy nem? Másik fogorvos meg hiába van, magánban vállalna csak, mert nem hozzá tartozok körzetben, erre pedig most sajnos nincs tizenpárezrem :(
2019. dec. 5. 10:37
 8/12 A kérdező kommentje:
Egy hónapon belül megkaptam a második adag antibiotikumom, ismét Augmentin. Nagyon jó orvosom van, igaz? :D
2020. jan. 12. 03:47
 9/12 anonim válasza:
Mi lett a vége?
2020. márc. 5. 12:26
 10/12 A kérdező kommentje:
Nagyjából letisztult, bár gennyes volt még, és a fisztulából enyhén jött is a genny, de betömte, végleges gyökértöméssel. 3 hónap alatt szépen le kell most már csitulnia antibiotikum nélkül is a gócnak (gennyes területeknek). Nem fáj, se rágásra, se hidegre, nem érzékeny. Szóval, ha 3 hónap múlva a röntgen azt mutatja, hogy kitisztult a gyökér körüli szövet és íny, akkor megmarad a fogam. Ha nem, és még mindig marad gennygóc, akkor ki kell húzni. Bízzunk a legjobbakban.
2020. márc. 7. 14:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!