Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Gyomor gyulladásnak jó a...

Gyomor gyulladásnak jó a citrom? Ezt tanácsoltam.

Figyelt kérdés

Ismerősömnek mandula gyulladása volt majd azt kikezelték antibiotikummal az elmúlt de utána begyulladt a gyomra.

Mondtam neki hogy egyen krumplit amit a héjában alufóliába csomagolva süssön meg olaj nélkül.

Reggel pedig 2dl vízbe fél citromot facsarjon.

Ezek jók neki?

A citrom hol lúgosít a gyomorban vagy a szervezetben?

2013. dec. 10. 22:48
 1/7 anonim ***** válasza:
83%
A citrom jó savas, jó tanács volt. Az amúgy is gyulladt gyomorban még több savat termel amitől még rosszabbul lesz. Ha lúgosítani akar egyen repcemézet vagy igyon uborkalevet, de nehogy már pont citrusfélét.
2013. dec. 10. 22:53
 2/7 anonim ***** válasza:
Egyébként hozzátenném még: tudom, hogy egyesek mostanában terjesztik, hogy lúgosító hatású, de saját példámon tudom, hogy felfordulok már egy fél citrom levétől is annyira ég a gyomrom (ahogyan a kávétól és a sok cukortól is). Szóval csak óvatosan ezekkel.
2013. dec. 10. 22:56
 3/7 anonim ***** válasza:
Idült gyomorgyulladásom van (gastritis). Nekem a krumpli a legjobb, meg a Salvus víz.
2013. dec. 10. 22:58
 4/7 anonim ***** válasza:
45%
2.! A lúgosítás nem azt jelenti, hogy lúgossá változik a sav a gyomrodban. XDDD
2013. dec. 10. 23:14
 5/7 anonim ***** válasza:
A citromtól a szervezet lesz lúgos nem a gyomor, egyébként elég hülye tanács volt. A kérdezőnek sincs sok esze. Gyomorgyulladásra a savas citromlé... Hát pont az hiányzik még neki. Komoly baja is lehet tőle! A lúgosításnak legalább nézzetek utána, legalább hogy mit jelent, teljesen más... Most a hülyeséged miatt egy ismerősödnek ki tudja milyen bajt okoztál.
2013. dec. 10. 23:18
 6/7 anonim ***** válasza:
A lúgosítás egy folyamat, ha valaki rendszeresen fogyaszt citromlevet meg lúgosító ételeket, akkor a SZERVEZETE egy IDŐ UTÁN így reagál rá. A gyomorgyulladásra a citrom a legrosszabb, minél előbb szólj az ismerősödnek, hogy ne csinálja, mert nagyon veszélyes! Aki hülye, ne osztogasson tanácsokat!!!
2013. dec. 10. 23:22
 7/7 A kérdező kommentje:
Szóltam neki telefonon és azt mondta hogy akkor azt nem csinálja majd.
2013. dec. 10. 23:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!