Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Meghültem (náthás vagyok)...

Meghültem (náthás vagyok) milyen étrendkiegészítőt fogyasszak?

Figyelt kérdés

A patikus azt mondta napi két 1000 mg C Vitamint. De azt nem mondta, hogy ilyen sokat úgysem használ fel a szervezet hanem kipisiljük. Ellenben vesekövet okoz. Ezt csak azért tudom mert olvastam. Elhitelteleníti a patikust ez a dobj be napi 2*1 ezres C vitamin.

Rengeteg vitamin és ásványi só van. Csak C vitamin jó erre? Semmi más?

2019. szept. 28. 09:19
 1/2 anonim ***** válasza:

Vannak normális vitaminok is, a C-vitaminnal nem sokra mész. Ez nem úgy működik, hogy beveszed az 1000mg-os tablettát naponta és akkor sosem leszel beteg. Az emberek nagy része, aki változtatosan étkezik, elég friss gyümölcsöt és zöldséget fogyaszt, annak nincs hiánya c-vitaminból.

A náthával meg ha bejut a szervezetedbe, nem igen tudsz mit csinálni, mert ezt vírus okozza. A bejutást kell megakadályozni, pl. száraz időben párologtatni, hogy a az orrnyálkahártya ne száradjon ki, mivel általában ott jutnak be a kórokozók. Buszon maszk használata. Sűrű kézmosás stb. stb.

2019. szept. 28. 10:05
 2/2 anonim ***** válasza:

"Ezt csak azért tudom mert olvastam."

Próbálj másképp hozzáállni: olvasd végig a következő találatot is a google-ben. Ott az ellenkezőjét fogod olvasni. Aztán a következőket is. Ott megint mást fogsz találni. Végül rájössz, hogy hiába olvasol összevissza mindent, úgysem fogod tudni, hogy melyik cikknek higgy. Mindegyik meg lesz magyarázva "tudományosan". Hacsak nem végzel el egy 5 éves biokémia egyetemet, akkor nem fogsz tudni választani. Pl olvass utána annak is, hogy mennyi a HIVATALOS D vitamin ajánlás a különböző országokban.

Ezeken én már átestem és a cikkektől nem lettem okosabb. Inkább az empirikus módszert választottam. Annak fogadtam meg a tanácsát, aki nem betegeskedik. Ha a patikus nem fázik meg egész télen, akkor az ő tanácsát, ha az orvos, akkor az övét, ha pedig Mariska néni, akkor az övét. De úgy, hogy minden mást is ugyanúgy csinálok, mint ő: ha ő sportol, akkor én is, ha ő nem eszik hülyeségeket, akkor én sem. Ha neki bevált, akkor valószínűleg nekem is be fog.

Ennyi.

2019. szept. 28. 10:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!