Szerintetek egy ilyen foggal mit tud kezdeni a fogorvos?
Egy ilyen (talán ennél is kisebb) lyuk van az elülső fogamon, de nem tudom, hogy elmenjek-e vele fogorvoshoz. Nem lesz vajon rosszabb, ha egy jó nagy lyukat fúr bele? Csak attól félek, hogy romlani fog az állapota.
Az a pici lyuk csak rosszabb lesz (nagyobb), ha nem kezelik.
Sajna magától nem gyógyul be.
Érdemes a fog problémákat idejében kezelni.
Vagy minimum megmutatni a fogorvosnak és megmondja mi a szitu.
A zománcon lévő lyuk alatt akár a teljes fog is ki lehet rohadva, és az is lehet, hogy alig van alatta rossz rész. Ezt még a fogorvos is csak akkor tudja, ha már megfúrta.
Mielőbb fogorvos.
#4 Kérlek,spórold össze ezt a pénzt!Ha havonta félreraksz egy borítékba egy ezrest sikerülni fog!Most ez hülyén hangzik de ez 3 füles nagy papírzacskó amibe belefér kényelmesen 10-15kg újságpapír 30Ft/Kg valahol.Ezt hetente összegyűjtöd 1-2óra alatt max.
Ez egy olcsó magánorvos.Ne hagyd kihúzatni.Nekem csonkig törtek és a magánorvos a mostani röntgen alapján gyökérkezelés nélkül rakta fel a koronákat.Nekem milliókba fog fájni évek alatt ha nem akarok kivehetőt.Nekem is kihúzták a gyönyörű alsó nagy 6os rágómat mert kiesett kétszer a tömés 11-12éves lehettem.83-84ben.Ez a körzeti gyerekfogorvos volt.
Anyumnak régi budai fogklinikán 62-65ben felrakott egy technikusi koronát a felső 2 re egy tanuló egy prof jelenlétében és 98ig jó volt neki!
1. válaszíró vagyok.
Az első fogorvosom amiből nem kértem tovább, az mindig csak furt/tömött, jó ha félévig megmaradt a tömés.
Ami alapból érdes volt,nyelvel érezhető szintkülönbség, fehérebb mint a fog, tehát világított a tömés a fogak között, nagyon nem volt esztétikus.
A jelenlegi magánfogorvos, gyakorlatilag úgy összecsiszolja a tömést a foggal, hogy nem érezni a különbséget, valamint színét is a fog árnyalatához illeszti, ránézésre is csak nagy odafigyeléssel tudnák megmondani, hogy tömés van bene. (érzéstelenítővel együtt kb 30eur).
Keresd a fogorvosoknál a referenciákat, legtöbb magánorvosnak van saját weboldala is, amiben leírja mit mivel csinál.
Érdemes rászánni az időt és megtalálni a megfelelőt.
Ha mondasz környezetet, hol keresgélsz, biztosan ajánlanak az emberek jót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!