Milyen fogfehérítési eljárással lehetne szép a mosolyom, ha már az első fogaim is tömöttek és szuvasok?
Azokat a fogfehérítési eljárásokat, amiket látok, ép fogakra szokták használni. Égetően nagy szükségét érzem annak, hogy esztétikailag rendben legyenek a fogaim, mert jelenleg borzasztó a helyzet és nem tudok mosolyogni.
Az előtörténet az, hogy egy időszakban bizonyos betegségre olyan gyógyszereket szedtem, amik legyengítették a szervezetem olyan alkotóelemeit, amelyek a fogaim épségét óvták, ezért annak ellenére, hogy rendszeresen mosom, abban az időszakban nagyon elromlottak a fogaim.
A fogsorom elülső része is erősen szuvasodott, ezeket betömték, majd a tömés mentén újra kezdett szuvasodni, ami miatt kértem, hogy egy kicsit csiszolják le mert csúnya volt, így egy kicsit újratömték, de 1 év alatt már megint szuvasodott. Arról nem is beszélve, hogy a tömés nem tökéletesen olyan színű, mint a fogam. A fogorvos, akihez járok, nem tud mit kezdeni ezzel az esztétikai problémával, csak annyit, hogy lecsiszol a barnult részből és újratömi egy kicsit.
De nemcsak a barnult szélű tömésfoltokkal van baj, úgy összességében is a fogaim nem eléggé fehérek, de legalább már nem lyukasok.
Bármilyen ötletet, segítséget szívesen fogadok, kihez lenne érdemes fordulnom ezzel a problémával, hogy egyszer lehessen nekem is szép mosolyom.
Első körben szerintem egy új fogorvosra lenne szükséged. Aki nem tud egy első fogat esztétikusra akárhányadszorra is megcsinálni ahhoz én nem mennék vissza. Nem is az esztétika, értem hogy azt mondod utána elkezdett megint szuvasodni, de azt gondolom akkor eleve nem is lehetett jó a tömés.. Meg lehet csinálni simán töméssel, de létezik akár a direkt héj eljárás is, ha tényleg olyan katasztrófa a fogad. Bár az is olyan hogy húzzunk rá valamit, nembaj ha alatta elrohad. A szuvasodást kellene megállítani és amíg nem jól tömi be, teszem fel nem csiszolja ki rendesen a szuvas részt, addig nem is fog megállni. Ez olyan mintha egy gyulladt sebre ragtapaszt tennél. A seb nem látszik, de alatta rohad majd egy idő után.
Ha ezzel meg vagy, két dolog közül választhatsz, a fogorvosi fehérítés, ennek ára minimum 50-70 ezer, vagy vehetsz otthoni fehérítőt, az olyan 15-30 ezer. Én ajánlom a bright white-ot, nekem 3 árnyalatot világosított. Na de, gondold el, ha kifehéríted és a szuvas rész ott marad szerinted mennyire fog elütni? Nagyon.. Előbb mindenképp csináltasd meg a szuvas részeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!