Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Így lehet fogszabályzót fel...

Így lehet fogszabályzót fel teteni?

Figyelt kérdés

Mivel eléggé rosszak a fogaim ezért rendszeresen kell járjak fogorvoshoz, azt mondta mikor meg csinálja az összes fogam akkor kell fogszabályzót tenni.

Annyi a gond hogy az egyik fogam annyira tönkre ment hogy szinte csak a gyökere van meg és azt huzatni kellene, de viszont azt nem tudom és ez is lenne a kérdésem hogy.

Így lehet fogszabályzóm hogyha lesz egy "hiányzó" fogam alúl?

Vagy ilyenkor mit tud csinálni a fogorvos? Gondolom fogpótlás nem jöhet szóba mivel csak 16 éves vagyok.

Válaszaitokat előre is hálásan köszönöm

2019. ápr. 2. 01:28
1 2
 1/13 anonim válasza:
100%
A fogorvosod kérdezd meg.
2019. ápr. 2. 01:43
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a fogszabályzó/fogorvosoddal kell megbeszélned, ő látja milyenek a fogaid és mit lehet belőle kihozni. Fogszabályozás során egyes esetekben húznak is fogat és nem feltűnő a hiánya.

A fogpótlásnak több módja van, a korod nem akadály.

2019. ápr. 2. 01:45
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hogy pont jó fogadat kell kihúzni, mert ahogy előttem is írták, bizony sok esetben akkora a torlódás, hogy fogat kell húzni azért hogy elférjenek a fogaid rendesen. Nézesd meg a fogszabissal. Nekem sajnos alsó hatos fogamat kellett kihúzni és nem is tudja összehozni a fogszabival, én implantra fizetek be, mert hidat nem szeretnék..
2019. ápr. 2. 06:42
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha alsó 6-os vagy 7-es fogad hiányzik az még jó, mert most fogszabályzóval meg lehet úgy csinálni, hogy később a végére oda tudjon nőni a bölcsesség fogad és így teljes marad a fogsorod. Nálam is így volt, kihúzták mind a két 6-osom mert elromlottak és huszonévesen magától tolta előre a bölcsesség a 7est az meg nőtt be a helyére.

Előtte azért csináltass röntgent, hogy lesz-e egyáltalán bölcsesség fogad, mert van akinek már nem nőnek ki.

2019. ápr. 2. 10:38
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem pl pont nincs bölcsességem és a hatos helyére implant kell, hiába a fogszabi..
2019. ápr. 2. 12:40
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
És nem már nem nőnek ki, egyáltalán nincs is :D
2019. ápr. 2. 12:40
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként egy teljes 7-es fogat behúztak a hatosod helyére? Nekem nem vállalta el a doki, azt mondta ez nagyon nagy fog, nem így megy ez. De lehet pont a bölcsesség hiánya miatt.
2019. ápr. 2. 12:42
 8/13 A kérdező kommentje:

Hálásan köszönöm a sok választ:)

A fogak számairól sajnos nem vagyok tisztában, ezért csatolok egy linket.

A képen a "19"-es fogam hiányzik, sajnos tényleg nem egészséges, mivel annyira elromlott hogy a gyökere van meg és muszáj huzatni:(

A fogorvosommal is fogok beszélni persze, csak 1 hét múlva megyek, de nagyon kívácsi vagyok hogy így lehet e vagy sem.

[link]

2019. ápr. 2. 17:14
 9/13 anonim ***** válasza:

Az hatos rágó fog. Van bölcsesség fogad, illetve lesz? Csináltak már panoráma röntgent?

A fogaidat úgy kell számolni, hogy az első az egyes. Elindulsz mondjuk jobbra és számolod tovább. 3-as a szemfog. Egy oldalon 7 fogad van+1 a bölcsesség. Mindegyik oldalon ugyanígy kell számolni, ezért van 28 fogad vagy 32 a bölcsességekkel, mert két oldalad van, tehát 2x7 vagy 2x8 ha van bölcsességed, plusz ez 2x mert alul felül. Egy fogsor 14 illetve 16 fogat tartalmaz. Ez sem törvényszerű, mint mondtam nekem pl egy szem bölcsességem volt.

Nekem a hatost húzták alul, majdnem két éve, nem lehetett megmenteni. Totál luk van ott, a doki azt mondta implant kell, ekkora fogat és ekkora lukat nem tud fogszabályzással megoldani. Nem volt olyan szerencsém és nem indult el a hetesem ennek a helyére, és "sajnos" bölcsességem sem lesz ami esetleg előretolná.

2019. ápr. 3. 06:30
 10/13 anonim ***** válasza:
Én pont most 30 évesen csináltattam meg azt, hogy a 7-est behúzzák a 6-os helyére. Ebben viszont közrejátszott az, hogy a 6os fogam egy régi letört gyökérkezelt fog volt, és csak a fogszabályozás előtti napokban húzták ki, így nem volt még visszacsontosodva a helye, a 7-est szépen be lehetett oda húzni. Bár így is két évig tartott az egész. De nekem kinőtt mögötte a bölcsesség fogam is közben.
2019. ápr. 3. 08:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!