Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Levették a rögzített fogszabál...

Levették a rögzített fogszabályzót és kaptam éjszakait, de olyan érzésem van mintha az éjszakai kimozdítaná a helyéről a fogakat?

Figyelt kérdés
Illetve azt tapasztalom hogy fel-le tudnak mozogni a fogak függetlenül attól hogy fent van az éjszakai, és ezt tapasztalom is. Van okom aggódni vagy ez normális?

2019. márc. 21. 06:57
 1/3 anonim ***** válasza:

Milyet kaptál? Ilyen átlátszó sínt?

Az én dokim mikor leszedi a fogszabályzót belülre ragaszt egy fém ívet előre, kb a 4-es fogakig és ad éjszakára egy átlátszó sínt. Ez a retenció. Ezzel gátolod meg, hogy a fogaid elkuszálódjanak. De ezt úgy képzeld el, hogy rokonom egy éjjel felejtette el, következő éjjel már alig bírta feltenni. Hord csak szépen azt az éjszakait, nem csak éjszaka lehet, ha már délután otthon vagy felteheted. Normális hogy lazának érzed a fogaidat, hiszen mozgatva voltak. Az éjszakai megtartja őket, mivel még nem elég stabilak.

2019. márc. 21. 08:02
 2/3 A kérdező kommentje:
Nem az átlátszó ívet hanem a másikat, ami fém + műanyag. De jeleztem hogy gyártsa le nekem a másikat a fogszabályzós, mert sokkal kényelmesebb, ahogy ismerőseim mondták. De félek hogy mikor majd leveszi árra a lenyomatot ismét, már nem abban a helyzetben lesz amit elvárnék.
2019. márc. 21. 16:37
 3/3 anonim ***** válasza:
Akkor hordd minél többet addig is amit most kaptál. Ennél többet nem tudsz tenni.
2019. márc. 22. 07:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!