Megéri kihuzatni 2 egészséges fogat fogszabalyzo miatt?
Erről neked kell döntened, ill. a szüleidnek.
Ha nem nagyon vészesek, akkor én azt tanácsolnám, hogy várj egy kicsit, hátha a bölcsességfogak elkezdenek kinőni - bár ez 17-18 éves kor alatt nem túl esélyes, a fogszabályzást meg addig meg kell kezdeni, ha TB-set akarsz. De hátha idővel jobban látszik röntgenen, hogy mi várható velük kapcsolatban.
Nekem 4 darab egészséges fogról kellett döntenem (az összes 4-esről), 4 fogszabályzós orvos közül 3 azt mondta, hogy mindenképp húzni kell, és csak 1 mondta, hogy a felsőket _talán_ meg lehet majd úszni, menet közben kiderül. Úgyhogy sok idő és gondolkodás után végül is a húzás mellett döntöttem.
Aztán meg pár év múlva bekövetkezett az, amitől "féltem": tényleg ki kellett szedetni az összes 8-ast. :(
Tehát nyugodtan maradhattak volna a 4-esek. Megjegyzem, makkegészséges volt mindegyik, meg a többi is, a mai napig nincs tömés egyikben sem.
Szűk a szájpadlásod?
Ha annyira meg akarod tartani és szélesebbet akarsz, akkor lehet tágítani.
Ugye nem bölcsesség fogrol van szó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!