Nem merek elmenni fogorvoshoz? 16/F
Mit csináljak? Pánikbeteg vagyok, nagyon félek, izgulok fogorvos előtt, és már a rendelőben is hányingerem lesz..Olyan büdös van bent, a plafont kell bámulni, zúg a fúró, a szemembe világítanak, olyan nagyra kell nyitnom a számat, hogy hányingerem lesz..
Az a helyzet hogy van 3-4 lyukas, letört fogam, és nemtudom magam rászedni a fogorvosra..
Hát... nehéz ügy. Pedig el kell menni, 16 évesen 3-4 lyukas letört fog elég sok. És ha belegondolsz ez pont nem olyan, hogy magától elmúlik, valójában egyre csak rosszabb lesz.
Szóval próbáld rászánni magad, kérd meg valami barátod / barátnőd, anyukád / apukád stb, hogy kisérjen el. És azt javaslom, hogy ne az SZTK-ra menjetek hanem valami drágább helyre, mert ott az orvosok fel vannak készülve az ilyen problémákra is.
Rágjál egy egy-két gerezd fokhagymát! Az illóolaja kegyetlenül csíp ugyan, de antibakteriális hatású.
Kevésbé fog fájni a kezelés utána - szerintem. (Érzéstelenítő hatású a fokhagyma - éppen azért, mert a baktériumokat megöli.)
Tényleg érdemes szerintem magánorvoshoz menni. Létezik ugyanis "stresszmentes" fogászat. (Én legalábbis megpróbálok hinni nekik...)
Néztem az árakat. Van ahol olcsóbb, van ahol drágább. Lehet válogatni a sokféle kínálat között. (Létezik már a szájhigiénikus szakma is. Első olvasásra érdekes ez a szakkifejezés...)
6-os válaszoló vagyok.
Sikerül megbarátkozni a fogorvos gondolatával? Elrágtál már egy-két gerezd fokhagymát?
(Kb. ennyire lehet mindössze kellemetlen egy beavatkozás, amennyire ez az illóolaj elzsibbasztja, csípi - fájdalom mentesíti - a sajgó területet.)
Sikeres "agyi érhálózat fájdalom mentesítést" kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!