Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Nem merek elmenni fogorvoshoz?...

Nem merek elmenni fogorvoshoz? 16/F

Figyelt kérdés

Mit csináljak? Pánikbeteg vagyok, nagyon félek, izgulok fogorvos előtt, és már a rendelőben is hányingerem lesz..Olyan büdös van bent, a plafont kell bámulni, zúg a fúró, a szemembe világítanak, olyan nagyra kell nyitnom a számat, hogy hányingerem lesz..

Az a helyzet hogy van 3-4 lyukas, letört fogam, és nemtudom magam rászedni a fogorvosra..

2018. aug. 27. 23:01
 1/8 anonim ***** válasza:

Hát... nehéz ügy. Pedig el kell menni, 16 évesen 3-4 lyukas letört fog elég sok. És ha belegondolsz ez pont nem olyan, hogy magától elmúlik, valójában egyre csak rosszabb lesz.

Szóval próbáld rászánni magad, kérd meg valami barátod / barátnőd, anyukád / apukád stb, hogy kisérjen el. És azt javaslom, hogy ne az SZTK-ra menjetek hanem valami drágább helyre, mert ott az orvosok fel vannak készülve az ilyen problémákra is.

2018. aug. 27. 23:19
 2/8 anonim ***** válasza:
Nekem már húzták több bölcsességfogamat, mégse szívesen járok a fogorvoshoz. Ettől függetlenül muszáj leszek elmenni, mert most megint fáj eléggé. Bár én speciel attól félek leginkább, hogy félrekezelik, elrontják, vagy meg se tudják mondani, hogy pontosan mi lehet a baj. Sajnos hallottam már elég sok rosszat a fogorvosokról.
2018. aug. 27. 23:28
 3/8 anonim ***** válasza:
Le kellne magad nyugtatni előtte. De van olyan fogorvos, aki váliummal dolgozik ,akkor nem kell félned ilyentől!
2018. aug. 27. 23:37
 4/8 A kérdező kommentje:
Igazából nekem is rossz tapasztalataim voltak, egy türelmetlen fogorvos.. Mondom anyukámnak hogy vigyen el valami drága magánorvoshoz, és összeszedem magam, amúgy ilyenkor annyira szánalmasnak érzem magam...Félek egy 10perces fájdalmatlan kezeléstől, és férfiből vagyok.. Mi lenne ha háború lenne..
2018. aug. 27. 23:42
 5/8 anonim ***** válasza:
Addig menj, ameddig nem fájnak, mert akkor még könnyen és fájdalommentesen kezelhetőek a fogaid. Ha halogatod, akkor rosszabbul jársz.
2018. aug. 28. 07:14
 6/8 anonim ***** válasza:

Rágjál egy egy-két gerezd fokhagymát! Az illóolaja kegyetlenül csíp ugyan, de antibakteriális hatású.

Kevésbé fog fájni a kezelés utána - szerintem. (Érzéstelenítő hatású a fokhagyma - éppen azért, mert a baktériumokat megöli.)

Tényleg érdemes szerintem magánorvoshoz menni. Létezik ugyanis "stresszmentes" fogászat. (Én legalábbis megpróbálok hinni nekik...)

Néztem az árakat. Van ahol olcsóbb, van ahol drágább. Lehet válogatni a sokféle kínálat között. (Létezik már a szájhigiénikus szakma is. Első olvasásra érdekes ez a szakkifejezés...)

2018. aug. 28. 07:47
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ne menjél, majd mikor már hetek óta sírsz a fájdalomtól akkor le fogod szarni a dolgot.
2018. aug. 29. 11:16
 8/8 anonim ***** válasza:

6-os válaszoló vagyok.

Sikerül megbarátkozni a fogorvos gondolatával? Elrágtál már egy-két gerezd fokhagymát?

(Kb. ennyire lehet mindössze kellemetlen egy beavatkozás, amennyire ez az illóolaj elzsibbasztja, csípi - fájdalom mentesíti - a sajgó területet.)

Sikeres "agyi érhálózat fájdalom mentesítést" kívánok!

2018. aug. 30. 06:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!