Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Van itt olyan akinek fogimplan...

Van itt olyan akinek fogimplantátuma van, esetleg az egész fogsora olyan?

Figyelt kérdés

Nagyon rosszak a fogaim, és eldöntöttem hogy megcsináltatom. Évek óta gyűjtögettem a pénzt, hogy egy magán fogorvoshoz mehessek, olyan helyen ahol éber szedációban megcsinálják (mert olyan szinten félek a fogorvostól, hogy régebben akárhányszor elmentem hozzá, elájultam).

Főleg a felső fogsorom rossz nagyon, több fogamon akkora a lyuk hogy már az ínyem is látszik alatta, több fogam hiányzik, amik vannak azok is gyengék. Az alsó fogsorom nem annyira vészes, van köztük több tömött fog is, de egy sem hiányzik.

Ahol nincs fogam (felül) ott ugye a mellette levő fog már elmozdult oldalra, de alapvetően egyenesen állnak a fogaim, nem csálék.

Akárhányszor fogat mosok, mindig vérzik az ínyem, és szinte hetente fáj valamelyik mindig. Gyulladt az egész ínyem...

Sárgásak a fogaim, de nem olyan ocsmányul mint amikor rákeresek neten és kidob nagyon szörnyű "színű" fogakat...

Ezeket azért mondtam el, mert a kérdésem az lenne, hogy mit tud ezzel kezdeni a fogorvos?

Én implantátumot szeretnék, lehetőleg az egész számban. Nem szeretnék évente fogorvoshoz járni, egyszer megakarom csináltatni az egészet és kész...

Szeretném ha szép fehér, egyenes fogaim lennének, szép lenne a mosolyom. Vajon meg tudja csinálni?

Tudom egy felmérésre el kéne mennem hogy ő eltudja mondani, de még nem vettem hozzá lelkierőt...

2018. aug. 9. 12:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nekem csak lesz majd pótolt fog, nagyon drága, 2-300 ezer egy fog, és többször kell ellenőriztetni, mint az igazi fogakat, minimum félévente. Pénzért amúgy mindent meg tudnak csinálni.
2018. aug. 9. 12:47
 2/11 anonim ***** válasza:
Nekem két implantátumom van, a férjemnek is kettő. Helyi érzéstelenítéssel csinálták, 2009-ben. Problémamentesen gyógyult, azóta sincs velük baj. Egyik barátnőmnek 6 ilyen van több éve, szintén panaszmentes. Mindenképpen el kell menned konzultációra, ott majd mindent elmondanak. Először a gyulladt, vérző ínyedet kell kikezelni, utána jöhet csak a többi. Sajnos költséges lesz, de ezt úgyis tudod.
2018. aug. 9. 12:53
 3/11 anonim ***** válasza:
12%

Köszönjük a teljesen fölösleges, de részletes beszámolót.

Lehet, hogy egyetlen implantátumot sem kell betenni, hanem lecsiszolja, kikezeli a rossz fogaidat, és tesz rájuk egy un. hidat. Ez sem olcsó, de olcsóbb, mint 3-4 implant beültetése.

4/11 A kérdező kommentje:

Egy fog 300 ezer forint???

Budapesten vagy hol? Én úgy terveztem hogy a Globedental-hoz fogok menni, Zamárdiban vagy Balatonkenesén

5/11 A kérdező kommentje:

3-as:

Ha nem tetszik nem kell elolvasni, ez egy tipikusan olyan kategória amikor lényeges a részletes információ...

Egyébként meg nem akarok hidat, volt már, ki is esett. Implantátumot akarok, mert arról eddig nem hallottam rosszat.

2018. aug. 9. 12:55
 6/11 anonim ***** válasza:
46%

Nekem már az beszédes, hogy az általad válaszott fogászat oldalán nincsenek fent árak, hanem kérésre elküldik e-mail-ben. Szerintem tök mindegy, hol van a fogászat, az implantátum mindenhol rohadt drága.

Én ezért nem is fogom az implantátumot választani, inkább híd, vagy valami részleges protkó.

2018. aug. 9. 13:01
 7/11 A kérdező kommentje:

Teljesen lényegtelen melyik fogászat, csak kiválasztottam egy olyat ami a közelemben van :)

Nekem két lényeges dolog számít:

1. Lehessen éber szedációban kérni, mert biztos nem fogom kibírni ájulás nélkül...

2. Profik legyenek, tényleg ne kelljen fél évente fogorvoshoz járnom...

A pénz nem számít, bár kicsit meglepődtem azon hogy az 1.hozzászóló szerint egy fog 300 ezer forint...

Az egész kezelésre én kb. 600-800 ezer forintot tippeltem...De persze nem baj ha több, csak meglepő...

2018. aug. 9. 13:08
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos egy ilyen komoly beavatkozás milliós nagyságrendű. De utána hosszú évekig rendben lesz. Nekem évente kell ellenőrzésre járni, de ezt normális esetben is kell.
2018. aug. 9. 13:40
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Én írtam a 300 ezret, nekem egy 1 milliós árajánlatot adtak 3 fogra Budapesten, szerintem Balcsin se lesz sokkal olcsóbb.
2018. aug. 9. 15:46
 10/11 anonim ***** válasza:
50%
A hármas kapja be... ja majd bohóckodik az ember híddal meg koronával hogy aztán ajászuvasodjon és kuka legyen. Szerintem tarts ki a beültetés mellett. Én jövőre tervezem a jobb alsó négyestől a hetesig. Sajnos csak addigra gyűlik ki a pénz és még meg kell válni három fogtól. (gyökérkezelt nem jó fogak)
2018. aug. 25. 22:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!