Röntgen nélkül meg tudja állapítani a fogorvos, hogy
mennyi és milyen mértékű a szuvasodás a fogaimon?
Figyelt kérdés
Múlt héten voltam egy magán dokinál, a doktor úr tükröcskével és fújókával végignézte egyenként a fogaimat visznont röntgent nem csinált, viszon talált 5 lyukas fogat.
Vajon tényleg meg lehet állapítani röntgen nélkül vagy csak simán le akar húzni 5 tömés árával?
Gondolom te egészségügyis vagy, azért próbálod védeni a fogorvosokat és talpig becsületesnek feltüntetni őket, holott alig van olyan. Amúgy nem csak a 'kirakat' érdekli az embereket, de ha hátul hiányzik 1-2 fog, az még sem esztétikai sem funkcionális hátrányt nem jelent. Okkal nem mennek el sokan úgymond preventív jelleggel fogorvoshoz, hogy ezzel is preventálják a fogpótlásokat. Te gondolom még sosem hallottál olyanról hogy valakinek tönkretették a fogát. Akkor jobb ha tőlem tudod sok fogorvos van amelyik a te fogsorodat is szívbaj nélkül kicserélné implantátumokra. Laikusokat nagyon könnyű átverni. Elég ha csak azt mondja egy szuvas frontfogra, nini ezt gyökérkezelnem kell, ő persze naívan nem feltételezi hogy az 'orvos' a pofájába hazudik. Persze a gyökérkezelésnél nem távolítja el rendesen a fogbelet, hadd termelődjenek a bacik, nem tömi le rendesen a gyökércsatornákat stb. És máris lőttek a fognak, lehet kihúzatni és pótoltatni. Aztán az igazi slusszpoén az amikor az ember kap valami szutyok márkájú implantátumot vagy a koronák alatt lerohad még két foga.
2018. aug. 7. 15:54
12/15 anonim válasza:
Kedves 11-es! Jó látni, hogy vannak hozzád hasonló emberek, akik ennyi fogorvosnál megfordultak már, ezek szerint az ország több pontjában, többféle problémával kerestél fel fiatal és idős, tapasztalt és kevésbé tapasztalt orvost, nyilván innen a te szakértelmed. Azért, ha nem túl nagy kérés, linkeld már be légyszíves azt a reprezentatív statisztikát, amely alapján te ezeket leírtad, cserébe én is tudok küldeni egy valós felmérést, amely az átlag magyar fogazati állapotát mutatja összehasonlítva más európai országokkal, melyből egyértelműen lehet következtetni az adott ország szájhigiéniához és prevencióhoz való viszonyához.
Várom válaszodat :)
2018. aug. 8. 00:28
13/15 anonim válasza:
A te reprezentatív statisztikád még ha tényleg valós is, ugyebár mint minden mást ilyet is lehet hamisítani, szerintem annyit jelent csak hogy itt nem tanítják meg gyerekkorban az embereknek a helyes fogmosást úgy mint nyugati országokban, meg kevesebb az emberek pénze a minőségi termékekre. Ha jól sejtem te is egészségügyis vagy, mintha olvastam volna már ebben a topikban máskor is hogy szidtad a magyarokat a szájhigiéniájuk miatt, de tudhatnád hogy ez nem segítség és nem megoldás erre a problémára. Nem tudom melyik állításomhoz vársz statisztikát, amit az ok nélküli gyökérkezeléssel kapcsolatban írtam saját tapasztalat. Tényleg jártam már több fogorvosnál is, olyanoknál akik közel rendelnek hozzám, nem mondom hogy nincs köztük olyan akiben nem lehet megbízni, de szerintem belőlük van kevesebb. Szerenécsére az internetes értékeléseknél is már egyre többen megírják a negatív tapasztalataikat, és nem csak az ismerőseiktől lehet olvasgatni a jókat.
2018. aug. 8. 11:44
14/15 anonim válasza:
Azt meg szabad tudni, te milyen egészségügyi végzettséggel rendelkezel? Vagy mi alapján gondolod, hogy szándékosan rontotta el az orvos a fogadat, pusztán nyereségvágyból? Félre ne érts, részemről abszolút no offense, szimplán érdeklődöm.
2018. aug. 8. 19:46
15/15 anonim válasza:
Nem jártam soha egészségügyi iskolába ha erre gondolsz, egyszerűen így utólag már tudom hogyha egy fog nem gyulladt és nem elhalt akkor nem kell gyökérkezelni, pláne nem csak úgy ránézésre. Valószínűleg hülyének nézett hogy majd bedőlök valami mesének hogy miért kell kihúzni hogy mehessen a helyére implantátum, ami egy tömés árának a tízszerese plusz ki tudja milyen bajom lesz majd miatta. De némelyik fogorvos úgy tűnik így szeretne meggazdagodni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!