Lyukasak a fogaim, de nem fájnak?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy most mindenki nekem fog esni hogy orvoshoz kene mennem, de nagyon parazok hogy majd valamibe megfulladok, hisz ott altalaban teljesen leengedik a szeket, es egyszer majdnem megfulladtam a nyalszivo miatt, szoval ja, nagyon felek elmenni, viszont, a kerdesre torve, van kb 6 lyukas fogam (ebbol lehet h ketto csak elszinezodes, szoval lehet hogy 4) de harom tuti van. Kb ket eve volt mikor utoljara fajt,meg feldagadt az arcom, de azota egyatalan (kb 3 eve lyukasak, es 1-2x fajtak, de amugy nagyon lassan megy tovabb a lyuk, szoval meg mindig nem olyan hú de nagy a lyuk) szoval, mitol lehet hogy lyukasak, de semelyik se faj? Hidegre, melegre se erzekeny,csak ha edest eszek, de akkor nagyon.2018. máj. 13. 13:39
11/13 anonim válasza:
Kerdezo, neked elobb pszichiater kene, csak aztan a fogorvos. Attol rettegni hogy megfulladsz csak mert leengedik a szeket nyilvanvaloan mentalis problemakra utal. Amig ezeket nem kezelteted, hiaba ajanlunk barmit, ugyse fogsz fogorvoshoz menni.
12/13 A kérdező kommentje:
Becsuktam a szam ugy h benne volt a nyalszivo es nagyon szar erzes volt. Attol meg hogy kiert felek h leengedik a szeket, nem tudom. Felek h majd valamit leejtenek es leesik a torkomon, vagy hogy lenyelek valamit amit nem kene
2018. máj. 13. 14:43
13/13 anonim válasza:
Itt félreértések vannak, a lyukas fog akkor fáj, amikor már a fogbél közelében jár a szuvasodás. Tehát ehhez nemhogy a zománcot, de a dentinréteg több, mint felét át kell törje. És még akkor sem fáj mindenkinek, mert ha lassan progrediál a folyamat, akkor a szervezeted megpróbálja minél távolabb helyezni a szuvasodást a fogbéltől azáltal, hogy plusz dentinréteget termeltet, ezáltal beszűkítve a fogbél kamráját. De hosszútávon ez nem megoldás természetesen, előbb vagy utóbb kimerülnek a szervezet adaptálódó mechanizmusai. Csak azt nem értik meg az emberek, hogy nem akkor kell elmenni, mikor már fáj, mert az régen rossz. Akkor sok esetben nem is elegendő egy egyszerű tömés, de hányan vannak, akiket az orvosnál ér a meglepetés, hogy már nincs is értelme egyáltalán megmenteni a fogát, egyből húzzák is. Persze meg lehet ezt várni, én erre szoktam azt mondani, hogy az orvos tökéletesen jól alszik attól még, hogy egyesek krokodil könnyeket ejtenek a kirohasztott fogaikért, mert kétségbe esnem, hogy hát nekik nincs pénzük pótoltatni, de fog nélkül nem maradhatnak. Az orvosnak hót mindegy ám, hogy ki hány foggal távozik, nem az ő szája. Csak az emberek szeretik azt hinni, hogy az orvos akkor majd jobban megtesz mindent, mert kicsit sírnak, rínak ,meg olyan egyáltalán nem hétköznapi indokokat puffogtatnak el, hogy ők mennyire rettegnek, meg amúgy is örökölték, úgyhogy az ő részükről nincs mit tenni, de az orvos az csak szedje össze magát, mert pótlásra, ja hát arra nem telik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!