Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ti kihúzatnátok két makkegészs...

Ti kihúzatnátok két makkegészséges fogat? Többi lent.

Figyelt kérdés

Fogszabályzásra járok. Alul megvan mindkét bölcsességfogam, felül nem nőttek ki, röntgen után kiderült, hogy nem is fognak. A fogorvosom minden egyes alkalommal arról próbál meggyőzni, hogy húzassam ki az alsókat is. Teljesen egészségesek, semmi problémám nincs velük, ezt el is mondtam, és mindig elmondom azt is, hogy nem húzatom ki őket (minek tegyem ki magam felesleges fájdalomnak?). Ő ezt meg is erősítette, hogy egészségesek, de mindig arról süketel, hogy majd később előjöhetnek ízületi problémák miattuk. 50-50, előfordulhat ez, akkor majd szépen kihúzatom, ha valami nem stimmel. Csak én érzem úgy, hogy simán csak pénzzel akar lehúzni? (Magánorvos) Csak én tartom eszement baromságnak két egészséges fogat kihúzatni?

25N

2018. márc. 21. 18:45
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
26%
Nekem is mindig olyan érzésem van, hogy csak a pénzre mennek... Ráadásul számlát se adnak... Tökre megértelek, hogy nem akarod kihúzatni. Egyáltalán miért, mikor lenne tőle ízületi probléma? Akkor, ha elromlik, és begyullad? Mitől gyulladna be? A fogorvos dolga, hogy gondoskodjon róla, hogy ne jusson odáig a beteg, nem?
2018. márc. 21. 18:54
 2/17 anonim ***** válasza:
Ja, makkegészséges volt nekem is 25 éves koromig, aztán három év alatt úgy elromlott - pedig nem változtattam a fogmomsási dolgaimon -, hogy fél éven belül kettőt is ki kellett szedni.
2018. márc. 21. 18:59
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Igazad van. Éllenőriztesd időnként, hogy egészségesek e és amíg azok ne húzasd ki. Tiszta hülyeség lenne. Nekem kinőtt mind a 4. 1 elromlott mert rosszul nőtt és nehéz volt tisztítani az egyik oldalát. Azt kihúzták a másik három egészséges pont ma mondta a fogorvos. Pedig 40 vagyok.
2018. márc. 21. 19:20
 4/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Na de ez olyan dolog, hogy igen, elromolhatnak a fogak. Ahogy a belső szervek is "meghibásodhatnak". Mégsem megyek orvoshoz, hogy na akkor nekem vegyék ki az egyik vesémet, mert mi van, ha később gond lesz vele... :D

2018. márc. 21. 19:55
 5/17 anonim ***** válasza:
0%

Én kihuzatnám a helyedben. Semmi fájdalommal nem jár mint ahogy azt leírtad. Sokkal joban fog majd az fájni ha elkezd romlani vagy begyullad. A bölcsességfogaknak nincs semmi szerepük és feleslegesek is.

Azt meg nem is értem a röntgenből hogy derül ki hogy nem fognak felül kinőni? :D Ezt elmagyaráznád nekem? :D Valakinek 50 éves korában kezd el nőni.

2018. márc. 22. 13:33
 6/17 anonim ***** válasza:
23%
Azért a bölcsességfog, amire SEMMI szükséged nincs, nem összehasonlítható a májaddal, te ostoba!
2018. márc. 22. 13:47
 7/17 anonim ***** válasza:
Ha fent nem nőt ki, akkor nem tudod használni rágásra. Mivel nem használod, nagyon hátul van, így nagyobb a veszély, hogy begyullad. Plusz a fogszabályzás is jobban sikerül ha nincsenek bent. Nekem pl. nem is indult meg a változás, csak húzás után.
2018. márc. 22. 14:35
 8/17 A kérdező kommentje:

Akinek 50 éves korában kezd kinőni, annak 25 évesen ugyanúgy ott van a röntgenen... :D az ínye alatt

#6 ostoba az édesanyád

#7 nekem már a vége felé tart a fogszabályzás, rengeteget változott másfél év alatt... a fogorvos meg csak most sulykolja ezt a húzást, mikor már csak pár hónap, és vége az egésznek, szóval ilyen szempontból nem oszt, nem szoroz, hogy bent vannak-e

2018. márc. 22. 17:45
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem tegnap húzták ki mert szuvas volt! Semmi extra a húzás és magánorvosnál túlontúl sokalltam az árát így Egerben kórházban húzattam ki! Elképesztően kedvesek voltak, a nővér fogta a kezem mert látta, hogy félek!

Na de aki azt mondja, h semmi szükség rá...hát nem azért de a kedvenc fogam volt, a legkényelmesebb rágást bíztosította, ha nincs rá szükség, ne húzasd ki!!!!

2018. márc. 22. 21:06
 10/17 anonim válasza:
85%
Szia. Az hogy pénzel akar lehuzni ez butaság. Kb 3 érv szól amellett hogy huzasd ki. Nekem is 25 evesen huztak ki a jobb alsót, húzás nem fájt pedig komplikácio is volt, eltört a fog és ki kellett emelőzni. Utána cataflam 3 óránként. Nekem is mondták hogy a többit is ki kell. Halogattam es 35 evesen begyulladt az inyem, mert mögötte nem tudod helyesen tisztogatni, a gyökérig lement a fogkő,es körbefogta. Úgy hogy kívülről a fog teljesen szép egészséges volt. Tegnap húzták ki a bal felsőt 3 hete pedig a jobb felsőt. Már csak egy van ahoz is gyűjtök erőt és megszsbadulok tőle. Az Orvosodra halgass! Sok sikert egy sorstárs :)
2018. márc. 23. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!