Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Hogy mondjam meg a szüleimnek...

Hogy mondjam meg a szüleimnek hogy megszabadultam a fogszabályzómtól?

Figyelt kérdés
anyámék kényszerítettek a fogszabályzóra, de nekem elegem lett, és sikerült kioperálnom a számból nagy nehezen. hogyan mondjam el holnap (vagyis ma:P) anyáméknak, hogy megszabadultam ettől a gusztustalan izétől? nem vészesek a fogaim eggyáltalán, nem állnak ki csak egy nagyon picit a metszőfogam asszem rosszul áll, de ez nem is nagyon látszik, szal ez csak a szüleim baromsága volt. viszont félek, hogy nagyon lebasznak, és előadást tartanak nekem a hülyeségeikről, vagy valamivel meg akarnak büntetni. hogy tálaljam?
2010. jún. 10. 02:13
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
Már írtam: "És sokféle következménye lehet, az egyszerű állkapocs-ízület fájdalmától/ropogásától egészen a fogágybetegségekig, amik pedig hosszútávon a fog elvesztéséhez vezetnek."
2010. jún. 10. 16:29
 22/34 anonim ***** válasza:

Bár nem tőlem kérdezted, de azért válaszolok rá én is.

Szerintem meg lehetett volna beszélni a szüleiddel és az orvossal, hogy nem szeretnél fogszabályozót, majd ha idősebb korodban úgy döntsz, hogy mégis szeretnél, akkor csináltatsz. A doki ennek ellenére valószínűleg továbbra is javasolta volna, de rád tukmálni úgysem tudja. Esetleg készíthetett volna valami olyan kezelési tervet, ami ugyan kompromisszumokkal jár, de orvosilag még elfogadható lett volna és esetleg te is belemész.

Egyébként ha szerencséd van, lehet, hogy nem lett baja a fogaidnak, hiszen amúgy is megesik, hogy letörik egy-két brekett, de az ugye azért történik, mert meggyengül a ragasztó és nem azért, mert feszegetik, szóval nem tudom. Azért valószínűleg elég lesz, ha a doki befluorozza a fogaidat, de ha peched van, lesz egy-két tömés is.

2010. jún. 10. 16:38
 23/34 anonim ***** válasza:
De amúgy mennyi ideje volt fogszabályozód? És mért nem maradhatott legalább a nyárra?
2010. jún. 10. 17:41
 24/34 A kérdező kommentje:
heló, apám már hazajött, azt mondta majd ha hazajön anyám is megbeszéljük hogy tovább, de ő nagyon szomorú, mert csak azt akarta hogy nekem legyen jó, és hogy ha tudja hogy ennyire nem akarom akkor inkább levetette volna, meg hogy ezzel sok pénzt kidobott az ablakon. Ő általában nyugodt ha csak ő van itthon meg én, szerencsére. most lehet tényleg hülyeséget csináltam, mert ha levetette volna, nem kéne most félnem, hogy mi lesz a fogaimmal.:S Am azért nem akartam, mert iskolában van pár igazi seggfely, akik kb a 3 éves gyerekek szintjén vannak, és nekem elegem lett ebből, meg szeretnék ismerkedni is a nyáron, ha értitek mire gondolok, és hát ez engemet nagyon zavart volna az ismerkedésben, és sztem a lányokat is. Majdnem fél évet volt fent, de vagy másfél kellett volna, de azt már nem tudtam volna elviselni szerintem.
2010. jún. 10. 17:55
 25/34 anonim ***** válasza:

Úristen, te ezt komolyan megcsináltad? :O

Anyukád mit szólt? :/

2010. jún. 10. 22:41
 26/34 A kérdező kommentje:
hali, rég yírtam, na szóval anyám nagyon kiakadt, és le akart tiltani a netről, ami eddig sikerült is neki részben, de megoldottam:p hehe zsenivagyok;) azóta voltam fogorvosnál, az a segg flyamatosan pampogott hogy ez így mennyire rossz lesz meg úgy, de kiszedte azokat a lemezeket vagy miket, amik bennemaradtak, és aztmondta mennyünk vissza bármikor, persze gondolom pénzért.... hát azt tuti nem fogom elvállalni! nekem többet ilyet nem tesznek a számba:) na szal kössz a rendes válaszokat, és minden jót, nekem tökéletes így a szám:)
2010. jún. 13. 19:03
 27/34 A kérdező kommentje:
Ja, és kiemelem a kérdést, hogy aki esetleg nem látta, vagy hasonlót tervez, az láthasson valami előzménmyt, tapasztalatot, ezzel kapcsolatban!
2010. jún. 13. 19:04
 28/34 anonim válasza:

14L vagyok és sztem meg az összes barátnőm szerint cuki ha egy srácnak fogszabilya van

volt már ilyen barátom is és ő is kibírta

nem beképzeltség miatt mondom, de miattam nem szedte le, mert ő is tervezte a fogós merényletet, de én lebeszéltem)

2010. jún. 13. 20:11
 29/34 A kérdező kommentje:
hát, nálam elkéstél. :P amúgy én nem bánom:) de mi a cuki benne? ezt elmondanád? nekem az vol benne a legrosszabb hogy a szüleim kötelezővé tették, és rámkényszerítették a döntésüket, és nem vehetem ki a számból, és ez valahogy nagyon korlátozta a szabadságérzetemet.
2010. jún. 13. 20:57
 30/34 anonim ***** válasza:
Istenem, te hülye balf**z..... nemelég, hogy ezzel a szüleiddel basztál ki mert nem olcsó az ilyen, de magaddal is, mert csak szétb*szod a fogadat a csipőfogóval, és pár év múlva olyan összevissza fogad lesz hogy örömlesz nézni.... congratulations (Y)
2010. jún. 13. 21:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!