Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mandulakő előfordulhat más...

Mandulakő előfordulhat más helyen is mint a manduláknál?

Figyelt kérdés
szóval időnként rohadt büdössé válik a pofám, ekkor kinyomkodtam a mandula területeiről a köveket és jó lett, de most megint ez van, de ott nincs semmi kövesség, lehet olyan helyen ahol nem látom, valahol feljebb középen?

2018. febr. 11. 11:11
 1/4 anonim ***** válasza:
Írd már le kérlek, hogy hogyan nyomkodtad ki a manduládról a köveket. Komolyan érdekel.
2018. febr. 11. 11:19
 2/4 A kérdező kommentje:
egyik kézben zseblámpa másikkal odanyúlok egy ujjal és nyomom ha elrejtőzik egy barlangban óvatosan kipiszkálom fültisztítóval amiről leszedtem a vattát
2018. febr. 11. 11:24
 3/4 anonim ***** válasza:

A nyálmirigyek kivezetőcsöveiben is lehet, de azt értelemszerűen mandulakő helyett nyálkőnek nevezik. Fogkő is okozhat szagot, ez pedig szintén a nyálmirigyek kivezetőcsöveinek közelében rakódik le a fogakra (alsó metszők belső oldala, felső 6-osok külső oldala).

A nyálkövet (amíg kicsi) magad is ki tudod piszkálni vagy magától is kilökődhet, a fogkövet viszont csak a fogorvos tudja úgy leszedni hogy a fogzománc és az íny ne sérüljön.

2018. febr. 11. 15:03
 4/4 A kérdező kommentje:
úgy érzem mintha fent az orrüreg részén lenne, egy jó nagyot kéne turhálni csak azt nem tudom hogy kell
2018. febr. 12. 07:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!