Mandulakő? Ki hallott már róla?
Figyelt kérdés
Nekem valószínű, hogy az van. A mandulákon ilyen kis fehér valamik ki lehet kaparni őket. Én itt a neten láttam, hogy az mandulakő, de sokat nem írnak róla. Valakinek van esetleg valami tapasztalata?2017. márc. 31. 22:57
1/10 anonim válasza:
Én hallodtam róla mit akarsz tudni?
2/10 A kérdező kommentje:
Mindent. Kezelés, veszélyes-e, mitől alakul ki stb..
2017. ápr. 1. 00:21
3/10 anonim válasza:
Gyakori dolog. Mindenkinél előfordul néha-néha, még ha nem is veszik észre és sokszor magától kiesik (puha, megrágott kenyér szerű sárga dolog és nagyon büdös). Gond akkor van, ha túl sok van egyszerre vagy megreked és begyullad tőle a mandula. Ezt általában a nagyobb, sok redővel rendelkező manduláknál fordul elő. Ilyen esetben fül-orr-gégész időnként kiszedi, vagy ha a súlyossága miatt indokolt, akkor a mandulát is ki lehet műteni.
4/10 anonim válasza:
Ja és tulajdonképpen a dentális plakk (ez okozza a fogkövet is és a benne lévő baktériumok a fogszuvasodást) miatt alakul ki, ami felgyülemlik a mandula redőiben.
5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor szerinted forduljak orvoshoz?
2017. ápr. 1. 00:48
6/10 anonim válasza:
Meg kéne nézetni a torkod a gégészeten.Ha nagyok,lyukacsosak a manduláid mindig újrafog termelődni.Mutass képet a torkodról,manduláidról.Hány éves vagy?Lehet jobb volna kivetetni a manduláidat.Időnként nekem is vannak mandulakövek,szerencsére nem túl gyakran.Akkor kinyomkodom és rendszeresen gargalizálok is.
7/10 A kérdező kommentje:
22 vagyok
De nekem csak az egyik mandulámon voltal ilyenek, már kinyomkodtam őket, elég sok volt. Nem akarom, hogy vissza jöjjön el is megyek az orvoshoz..
2017. ápr. 2. 10:03
8/10 anonim válasza:
Nekem is csak a jobb oldalon van gond,nem is a mandulámban,inkább a garatív alatt.Nehéz onnan kinyomni,kipiszkálni.Könnyem,nyálam folyik,mikor a torkomba nyúlkálok.Te nem öklendezel?Megnézném neked milyen,majd én is mutatok képet.
9/10 A kérdező kommentje:
igen én is öklendezek, de most semmi nem látszik ha lefotózom
2017. ápr. 2. 11:10
10/10 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!