Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mandulakő. Tudtok tanacsot adni?

Mandulakő. Tudtok tanacsot adni?

Figyelt kérdés

Már tobb mint fél éve észrevettem hogy büdös a torkom,aztan egyszer felköhögtem undorító,büdös golyókat és lecsekkoltam a jobb mandulam amin egy nagyon nagy kráter is keletkezett.Nehezen nyelek tölük és napi szinten (reggel-este) újabb csomó keletkezik.

Ma meglatogattam egy fül-orr gégészt,aki azt mondta hogy az egyetlen megoldás ha kiveszik a manduláimat.Ti mit tennetek?Kivetetnétek? kellemetlen szagú a szájam...

17/L

2017. máj. 9. 12:01
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Mandulakövem nekem is van, de mellette aprók a manduláim és nagyon ritkán, enyhén gyulladnak be télen, de ha ilyen gondokat okozna, mint állandó fájdalom, nyelési nehézség, biztos kivetetném.
2017. máj. 9. 12:14
 2/18 A kérdező kommentje:
Én is ezt gondolom jónak csak nagyonfélek a műtéttől
2017. máj. 9. 12:27
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

természetesen kivetetném. Egy rossz gócos mandula rengeteg problémát tud okozni, még a legjobb hogy ha büdi a szád. Ha nagyon bizonytalan vagy, keress fel másik orvost, de minél előbb, mielőtt egyéb gondjaid is lesznek. (hulló haj, ízületi vagy szívizom gyulladás, ilyenekre gondolok)

A műtét pár nap torokfájdalom amit fájdalomcsillapítóval kezelhetsz.

2017. máj. 9. 12:42
 4/18 A kérdező kommentje:
És ha rosszul sül el a műtét?
2017. máj. 9. 12:49
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy rutinműtét, nem hiszem, hogy olyan sok esély lenne az elrontására 😉
2017. máj. 10. 09:06
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is volt mandulakövem,gyakran kellett kiszednem a mandulámból.Nekem egy idő óta megszünt,de az a mandulám azóta is jóval nagyobb.Látni kéne a torkod,mutass képet.

Ha kellemetlen a leheleted,lehet hogy jobb lenne kivetetni a manduláid.A nyelved nem lepedékes?A fogaid rendben vannak?Milyen gyakran van torokgyulladásod?Gargalizálj sós vízzel,naponta 3x,nekem attól szünt meg a mandulakő.

Nézesd meg a torkod másik gégésszel is. Ha az is javasolja,vetesd ki a manduláidat.

2017. máj. 10. 10:18
 7/18 A kérdező kommentje:
A nyelvem ritkan lepedekes,a fogaim rendben vannak,nemreg voltam fogorvosnal.Torokgyulladasom meg mar regen volt,szoval nem is ertem.Probaltam en mar mindent es elkeseredett vagyok mert semmi sem hasznal.Akkorak a mamdulakoveim mint a kisujjamon a korom es mar borzaszto...
2017. máj. 10. 11:24
 8/18 anonim ***** válasza:
Nekem apró kövek voltak,könnyű volt kipiszkálni,de a mandulám most is érzékeny.a torkom is mindig piros.A te manduláid nagyok,lyukacsosak?Csinálj képet a torkodról.
2017. máj. 10. 11:59
 9/18 A kérdező kommentje:
Nem tudok kepet csinalni jelenleg,mert nem akar fokuszalni a kameram.Van rajta egy nagyon nagy lyuk ami tobb fele elagazik es nagyon mely.
2017. máj. 10. 13:48
 10/18 A kérdező kommentje:
Es csak a jobb mandulamon van ez a nagy lyuk.A baloldalin meg max a feluleten van neha nagyon pici kő,szoval abban nincs lyukk
2017. máj. 10. 13:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!