Mandulakő. Tudtok tanacsot adni?
Már tobb mint fél éve észrevettem hogy büdös a torkom,aztan egyszer felköhögtem undorító,büdös golyókat és lecsekkoltam a jobb mandulam amin egy nagyon nagy kráter is keletkezett.Nehezen nyelek tölük és napi szinten (reggel-este) újabb csomó keletkezik.
Ma meglatogattam egy fül-orr gégészt,aki azt mondta hogy az egyetlen megoldás ha kiveszik a manduláimat.Ti mit tennetek?Kivetetnétek? kellemetlen szagú a szájam...
17/L
természetesen kivetetném. Egy rossz gócos mandula rengeteg problémát tud okozni, még a legjobb hogy ha büdi a szád. Ha nagyon bizonytalan vagy, keress fel másik orvost, de minél előbb, mielőtt egyéb gondjaid is lesznek. (hulló haj, ízületi vagy szívizom gyulladás, ilyenekre gondolok)
A műtét pár nap torokfájdalom amit fájdalomcsillapítóval kezelhetsz.
Nekem is volt mandulakövem,gyakran kellett kiszednem a mandulámból.Nekem egy idő óta megszünt,de az a mandulám azóta is jóval nagyobb.Látni kéne a torkod,mutass képet.
Ha kellemetlen a leheleted,lehet hogy jobb lenne kivetetni a manduláid.A nyelved nem lepedékes?A fogaid rendben vannak?Milyen gyakran van torokgyulladásod?Gargalizálj sós vízzel,naponta 3x,nekem attól szünt meg a mandulakő.
Nézesd meg a torkod másik gégésszel is. Ha az is javasolja,vetesd ki a manduláidat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!