Bright White peroxid mentes fohfehérítésről vélemény, tapasztalatok?
Ez csak optikai fehérítő, aranyáron.
Fogorvoshoz menj utána, ő többet tud tenni, és nem csak látszólag fehérítí, hanem "javítja" is.
Bedőltél a parasztvakításnak. A Bright White sodium perborát monohirdátja (amit elvileg a peroxid helyett használnak) a nyálban lévő vízzel hidrogén peroxidot alkot. Ez a hidrolízis.
A fogszabályzó levétele után azonnal leszedik a fogkövet és alaposan végigpolírozzák az összes fogat. Kétlem hogy utána is ugyanolyan sárgának fogod találni a fogaidat.
Ohh koszi
Es nincs valamilyen mas fogfeherito ami nem marja le a fogzomancot?
Mert a fogorvosirol azt hallittam h utana meg napokid fajni fog
Első vagyok.
Én a Budapest Dental-ba járok, szeretem őket.
Ők is vállalnak fogfehérítést.
"A Beyond fogfehérítő technikája teljesen biztonságos. Az eljárás során alacsony hőfokú fényt alkalmazunk, így az nem irritálja a fogidegeket. A fehérítő folyadék vízben oldódik, nem roncsolja a fogakat és a fogzománcot. A fehérítő kémiai szinten a színanyagokkal lép reakcióba a zománc szövetével nem. A kezelés előtt precíz ínyvédelemről kell gondoskodni, így az íny sérülése elkerülhető."
Nyugodtan keresgélj, hogy melyik fogászat melyik módszert alkalmazza. De az otthoni fehérítést felejtsd el, csak optikai tuning, többet ártasz vele, mint amennyit használ.
Okes koszi
De egyebkent csak kivancsiagbol az otthoni optikai elmulik? Vagy az mar olyan...
Es a fogaszati?
Mind a 2 elmúlik, de a fogorvosi tovább bírja. Ja, meg persze ha már ott vagy megnézik a fogaid, ha esetleg gond van, akkor azt még időben tudod kezeltetni.
Rengeteg múlik azon mit eszel/iszol. Például a kávé, koffein, kóla, sötétebb ételek szinezik el a legjobban a fogakat. Na meg ha nem mosod rendesen, rendszeresen. Fogselyem is egy csoda, azt is érdemes használni. Szájvizekből a Corsodylt ajánlom, az alkoholmenteset.
Én azt javaslom, az otthoni fogfehérítést hanyagold, iszonyat drága, amelyik olcsó az meg semmit nem ér. Figyelj mit eszel/iszol, évente egyszer fogorvos, rendszeres szájhigiénia, és szépek lesznek a fogaid.
"A Beyond fogfehérítő technikája teljesen biztonságos. Az eljárás során alacsony hőfokú fényt alkalmazunk, így az nem irritálja a fogidegeket. A fehérítő folyadék vízben oldódik, nem roncsolja a fogakat és a fogzománcot. A fehérítő kémiai szinten a színanyagokkal lép reakcióba a zománc szövetével nem. A kezelés előtt precíz ínyvédelemről kell gondoskodni, így az íny sérülése elkerülhető."
Megint csak parasztvakítás. A zománcnak nincs szövete: 96%-ban ásványi anyag, a többi víz és fehérje. Az ásványi anyagok a külső felszínről könnyen kioldódnak, ezért rendszeres remineralizációra van szüksége (fogmosás). Bármi ami a színanyagokat képes a zománc legmélyéről kioldani, az viszi magával a felette lévő ásványokat is. Ha a 96%-ból kivonjuk az egész zománc 50%-át, az azért jelentős szám. Ugyan ez történik a szuvasodás kezdetén is: az ásványi anyag hiánytól fehér folt alakul ki a fogon (makula cretosa - krétafehér folt), amin keresztül a baktériumok fokozatosan elérik a dentint, a foganyag felpuhul és lemállik.
Kérdés: ha a fehérítő a zománc "szövetével" nem lép kémiai reakcióba, akkor mi szükség van az íny védelmére?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!