Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ezt a fogat be lehet tömni?...

Ezt a fogat be lehet tömni? Csatoltam képet.22/L

Figyelt kérdés
[link]

2018. jan. 8. 16:40
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Csak kilyukadt, aha. Csakhogy ez a lyuk nem egy hét alatt keletkezett oda. Tényleg igénytelen vagy, tiszta lepedék vagy fogkő az összes fogad bakker.
2018. jan. 9. 21:51
 12/24 anonim ***** válasza:
És még azt írja szokta mosni rendszeresen. :D
2018. jan. 10. 09:34
 13/24 anonim ***** válasza:
Nem szégyelled magad beszédnél?
2018. jan. 19. 06:58
 14/24 anonim ***** válasza:
Azota se mentel el fogorvoshoz? :D
2018. jan. 31. 11:59
 15/24 A kérdező kommentje:

nem mentem el ugy vagyok vele hogy ne huzza ki ha nem tudja be tömni.

nem szegyelem beszed kozbe mert nem annyira latszik amikor meg nevetek oda rakom a kezem.

2018. jan. 31. 18:52
 16/24 anonim ***** válasza:

Akkor inkább megvárod míg kirohad? Megteheted, de akkor már nem a fogorvos fogja kihúzni, hanem a szájsebész kaparja ki darabokban a gyökeret. De előtte még kaphatsz egy csonthártyagyulladást és szepszist is a gyulladt/elhaló szövetektől (fogbél, gyökér körüli szövetek).

Az egyiket még mindenképp be lehetne tömni, a másiknál csak attól függ hogy a gyökér mennyire érintett. Ép gyökérre lehet építeni egy szép koronát - a kérdés az hogy megéri-e, ha a jövőben is csak ennyit szánsz a fogápolásra. Először is el kéne jutni egy fogorvoshoz, ott megtudod hogy mit lehet kezdeni a fogaiddal. Ha húzni kell és nem akarod, akkor megmondod hogy sorry de ostoba vagyok, úgyhogy inkább megvárom míg sz*rabb lesz a helyzet. Felnőtt vagy az ég áldjon meg! Szedd össze magad. Van ennél sokkal rosszabb is az életben, például egy gyomortükrözés.

2018. jan. 31. 19:47
 17/24 anonim ***** válasza:

ahogy az utolsó mondta.

Én gyerekkori trauma miatt nem mentem el fogorvoshoz. Ha fájt a fogam akkor pálinkával öblitettem és gyógyszert vettem be. Illetve mindennap fogatmostam szájvizet használtam h ne rontsak a helyzeten és minél tovább kihúzzam fogorvos nélkül.

Addig tettem ezt míg a középső metsző fogam nem kezdett el érzékeny lenni és gyökérkezelni kellett.

Na de a lényeg hogy 1-1 oldalt volt egy rongyá törött fogam ami több éve rohadt. Mind a kettőnél volt ciszta. Hál istennek kezdetleges szóval minimális kaparással kilehetett tisztitani de rohadtul nem volt jó érzés.

Szóval te tudod..minél többet vársz annál többet fogsz szivni a többi fogaddal. Amúgy ahhoz képest h mosod a fogad tiszta retek az egész és sárga. Ahogy látszik még cigizel is. ügyes.

2018. febr. 1. 05:32
 18/24 anonim ***** válasza:

Fúj te tényleg retek igénytelen vagy lány létedre. ÉS milyen büdös lehet azt a kutyafáját. :(

Büszke lehetsz magadra. Várd meg míg kirohad.

2018. febr. 1. 08:49
 19/24 anonim ***** válasza:
20%

Egy fog akár egy rövidke hónap alatt is elromolhat ennyire, mint a kérdezőé. Tapasztalat.

Az olyanbeszólások, hogy "nem érné meg áldozni a higiéniára?" egyszerű aljasságok.

Nekem a fizetős magán fogorvos mondogatta, hogy igen-igen, a higiénia... hát képzelje amióta az eszemet tudom, naponta többször mostam a fogam. És mégis rosszak, na bumm.

Ráadásul csak úgy ráfogta az egyik fogamra, hogy gyökérkezelt. Erre csak elbámultam, mert ahhoz a fogamhoz nem nyúlt senki semmilyen módon sem. Érezhette a meghökkenésemet, mert elkezdte mondogatni, hogy ő ezt tanulta az egyetemen és neki igaza van... én egyáltalán nem szóltam semmit... egy másik fogamat pedig egyszerűen csak lehagyott az állapotfelmérésből.

Szóval, kérdező, átérzem a problémádat, bár semmi biztatót nem tudok mondani.

2018. febr. 1. 12:43
 20/24 anonim ***** válasza:
"Egy fog akár egy rövidke hónap alatt is elromolhat ennyire, mint a kérdezőé." Ha egyáltalán nem mos fogat, akkor igen. Nem tudom milyen szakszerűtlen fogorvosnál jártál, de ha veszel a gyógyszertárban egy plakkfestő tablettát, fogmosás után elrágod, akkor gyönyörűen látszik hogy pontosan hol nem sikerült odavinned a fogkefét. A tabletta csak annyit csinál hogy megfesti a fogra tapadt lepedéket, így a leghalványabb elszíneződés is azt jelzi hogy ott bizony nem tiszta az a fog. A helyes fogápolás és annak ellenőrzése az első lecke amit egy fogorvosnak (asszisztensnek, de még az általánosban és az oviban is tanítják) megtanítanak. Aki ennyit sem tud és mégis a szakmában dolgozik, az egy kókler. Nem mintha egy fogorvosnak nem lehetne szuvas, vagy gyökérkezelt foga, csak nála ezt nem az ápolatlanság okozza, hanem baleset vagy fejlődési rendellenesség (ami miatt jobban megtapad a lepedék és nehezebb eltávolítani - pl. mély barázdák, torlódott fogak, impactált fogak, rendellenes kopás, repedés...).
2018. febr. 1. 13:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!