VGalóban muszáj minden tömött fogra koronát tetetni?
Németországban élek, itt nagyon drága a fogorvos, úgy is, hogy van biztosításom.
Sajnos genetikai okokból problémásak a fogaim, elöl összesen 5 tömött van.
A fogorvosom ragaszkodik hozzá, hogy az összes tömött fogra kell a korona, méghozzá néhány hónapon belül.
Ezek közül 3 egymás mellett van, azokra összefüggőt lehet csak szerinte.
Viszont:
Nem engedhetem meg magamnak hogy egyik hónapról a másikra feltetessek 5 darab koronát 3000€ értékben, mivel 430€ a teljes havi bevételem (egyetemista vagyok).
Anyukámnak több fogán is korona van, megmondta, ne tetessek, mert ennyiért csak ragasztottat tesznek, a ragasztó alatt meg tövig rohadnak a fogak, neki emiatt lett 30 évesen protézise, mert hagyta a fogaira feltetetni a koronákat, és mind tönkrement alatta néhány hónap alatt, míg a tömései 30 éve tartanak.
Nekem is van egy tömés, ami 12 éve megvan, pontosabban csavarra van felépítve a felső fogam elöl. A fogorvos ragaszkodik hozzá, vegyük ki a csavart, reszeljük le és legyen korona.
Viszont ha nem jön be ez a dolog a koronákkal, akkor 5 első fogam fog hiányozni, mert ugye lereszelt fogat már csak húznak.
Az implantátum darabja meg 5000€.
Nem tudom, mit csináljak. Ha nem hallgatok a fogorvosra, nem fog elvállalni.
Tömésekre nincs szükségem már, rossz fogam nincsen, hátra kéne jkét híd, ami fontos, de megmondta, hogy nem vállalja, ameddig meg nem csináltatom nála a koronákat, illetve ragaszkodik az implanthoz híd helyett. Utolsó fogak hátul -.-
Mihez kezdjek?
Otthon fogorvoshoz csak nyáron tudok menni, mivel az egyetemről nem hiányozhatok
24N
Szeptemberben voltam nála, illetve ma.
Leszidott, hogy hogyhogy még nincs meg a pénz a koronákra, ő már januárban mindet fel akarta tenni.
Márciusban elmegy szülni, szóval nézhetek új fogorvost, előre félek...

Nincsen, mivel dolgozom hétvégente.
Fogorvoshoz rendszeresen járok itt is.
Nincs pénzem és időm évközben hazamenni egyetlen konzultációért.

"neki emiatt lett 30 évesen protézise, mert hagyta a fogaira feltetetni a koronákat, és mind tönkrement alatta néhány hónap alatt, míg a tömései 30 éve tartanak."
Érdekes.
Nekem 25 éve van fenn egy 4 tagú híd (3 korona, egy hiányzó fog helyén esztétikai pótlás).
Van másik két koronám, mindkettő +10 éves.
"Otthon fogorvoshoz csak nyáron tudok menni, mivel az egyetemről nem hiányozhatok "
Milyen egyetem az, ahonnan nem lehet egy hetet hiányozni? Nincs nyári - téli - tavaszi szünet sem?
"megmondta, ne tetessek, mert ennyiért csak ragasztottat tesznek, "
Miért, milyen másfajta korona létezik még?!
Az a korona, amit a lereszelt fogra ragasztanak.
Téli az most van, de a munkahelyemről nincs szabadságom, sem pénzem elutazni.
Egy konzultációval nem leszek előbbre, ha meg otthon akarnám feltetetni, az 2 hét minimum.
Egyetlen egyetemről sem lehet zsinórban 1-2 hetet hiányozni, mert egyrészt 2 óra a megengedett hiányzás egy szemeszterben, másrészt pedig ekkora kimaradással már folytatni sincs értelme, akkora mértékben hiáynozna a tananyag.

"Az implantátum darabja meg 5000€."
Ez kb. 1 800 000 Forint.
Ennyiért én ajánlok neked Pesten olyan fogorvost, aki altatással, garanciával, a teljes alsó/ felső fogsorodat megcsinálja implantátummal. Nem kókler, kb. félszáz színész jár hozzá, rengeteg külföldi diplomata...

"2 óra a megengedett hiányzás egy szemeszterben,"
Ez komoly? :-)
Te még az életben nem mentél el még csak egyetem mellett sem.
Ez egyértelműen troll kérdés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!