Fogfájás enyhítésére valami házi praktika?
Sosem próbáltam, de a múltkor a fogorvosi rendelőben mondta egy idős néni, hogy ő mikor fáj a foga szegfűszeget rágcsál, és az megszünteti a fájdalmat. Javaslom próbáld ki, ártani biztos nem ártasz vele!
Jobbulást Kívánok!
Valami szeszes italt tarts rajta, elzsibbasztja.
Nekem amikor annyira fájt, hogy a falat kapartam, akkor tettem rá jeget, vagy egy kis hideg vizet tartottam rajta.
Kitartás, már csak 2 nap !
Szegfűszeg persze miért is ne pont most nincs, de holnap elrohanok venni.
Igazából nem gyulladt, csak lyukas a tömés alatt. Vagyis nem értek hozzá, lehet be van gyulladva, de tényleg nem akarok annyi sok gyógyszer szedni.
Köszi a válaszokat.
Üdv, tudom,h nem aktuális már, és remélem is,h a kérdező megszabadult kínjaitól:) ..
De, ha bárki is szenvedne még a fogfájástól, íme néhány abszolút baráti, megleszívű praktika, melyet jómagam tapasztalataiból gyűjtöttem össze :)
Jelezvén,h minden fájdalmat el tudok viselni, csak egyet nem, s ez pedig a fogfájás... ;)
Első, és egyben univerzális gyógyszer: PÁLINKA; ha valaki nem szeretné, bármilyen alkoholos ital megfelel a célra, 50% felett;) (Tehát a sör az nem jó) .. Volt,h arcszesz segített rajtam ;).. Ami fontos: ne nyeljük le az italt!
Algoflex forte VAGY Panadol (reklám helye;)..
Házilag: Fokhagyma, Petrezselyem, szegfűszeg.. és a kiváló, ámbár a kissé odafigyelést igénylő szódabikarbóna!
Nedvesített fülpiszkáló tasak sodabikarbona-ba mártva, a beteg fogra téve fejti ki áldásos hatását. Vigyázni kell,h a többi (ép) fogra ne kerüljön, mert a fogzománccal nem barátok annyira.. ügyeljen az ember közbena nyelésre is, illetve nem előnyös,ha nyállal keveredik; csúnyán képes kiszárítani a szájüreget, ami legalább 3 órán keresztül nem valami bizalomgerjesztő látványt nyújt.. Óvatosan:)
A lényeg,h az alkohol és a sodabikarbona idegeket öl;) ..
Persze a problémák sokrétűek lehetnek, s ezek, ha meg is oldják (látszólag hosszútávra) a gondot, nem érdemes kihagyni a fogorvost..
Kitartást, én együtt érzek minden fogfájóssal! ;)
Mint fogorvos írom, hogy -bár rengeteg jó minőségű fájdalomcsillapító van forgalomban- én még jobbat nem tudok mondani mint az alkohol! Legalább 40°-os legyen és nem csak öblögetni hanem le is nyelni! Néhány perc múlva garantált a hatás!
(remélem az orvos kollégák ezért nem feszítenek keresztre:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!