Alsó 1-es fogamból letört egy nagyon pici darab. Megcsináltassam?
Figyelt kérdés
Még 7-8 éves voltam, amikor letört. Most 32 vagyok, nincs semmilyen tünetem ezzel a foggal. A mostani fogorvosom azt mondja, meg kell csináltatni (elég precíz ember, rendkívül jó orvos egyébként, sokat adok a véleményére). Én azonban nem látom ennek a sürgősségét. Sőt. Könnyebben romolhat és érzékenyebb lehet, de ennyi idő elteltével sem okozott semmi gondot. Nagyon kicsi lepattanásról beszélünk. Anno elvittek fogaszatra vele szüleim, és az ottani orvos kérdezte, hogy fáj/érzékeny-e. Mondtam, hogy nem. Erre ő nem is foglalkozott vele.
Önök mit gondolnak? Köszönöm a válaszokat.
2017. okt. 20. 06:49
1/1 anonim válasza:
Nekem is van kb 25 éve letört fogam, nem annyira pici darab, de gondot sosem okozott. Ha nem érzékeny a fog, illetve rendesen tisztítva van, akkor "csak" esztétikai a probléma. Ha nem zavar, akkor nem kell megcsináltatni. A doki azért kampányol mellette, mert jó kis pénz lenne neki. Én azért nem csináltatom meg, mert az amúgy teljesen egészséges fogam le kellene csiszolni, de legalábbis ki kellene fúrni (ez nem egyértelmű, mert nem mentünk bele a dokival, ő is a békénhagyás pártján áll). Amíg egészséges, addig én nem bántom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!