Első foghuzas. Nagyon fáj?
Nem fog fájni. Kapsz érzéstelenítőt. Ha nem zsibbad el rendesen, akkor lehet kérni még egyet.
Nekem volt, hogy úgy húzott ki egy fogat az orvosom, hogy semmit sem éreztem. Azt hittem, csak próbálgatja megfogni, hogy hogyan lenne legjobb, és már kint is volt.
Miért húzza ki? Miért nem próbálja meg legyökérkezelni elsőnek? És ha szükséges rezekciót végezni. Nem értem az orvosod.. Szerintem csak a pénzre megy, hogy utána csináltasd a fogadat és nem arra, hogy ami van azt megmentsd. Én elmennék a helyedbe egy másik orvoshoz is. Hiszen a saját fog a legjobb fog és amit meglehet menteni azt meg kell menteni. Szóval annyira nem lehet ügyes a fogorvos. Ha mondjuk a fogad 50% hiányzik, mert annyira nem ápoltad még akkor is megmenthető, hiszen csapos módszerrel töméssel felépíthető vagy csak egy koronát helyeznek rá, de mégis a saját fogad van és nem implantátum vagy hídmegoldás kell. Mert ha kihúzzák mindenféleképpen pótolnod kell vagy különben a szembe lévő is kihullik és a mellette levők is és a végén semmid sem marad. A pótlás meg elég drága. Hídas módszerral nem olyan jó megcsinálni, mert más fogad is tönkremegy azzal. Implantátum meg alapból a beültetés 100 ezertől kezdődik és utána még rá a korona.
Szóval, ha most nem fáj akkor keress egy másik orvost is, aki jobb a tiednél.
Nekem bölcsességfogat húztak, és egy helyütt eléggé fájt. Nem haltam bele, de éreztem, hogy nyom és nyilall.
De ez a pár perces ki kellemetlenség ezerszer jobb volt, mint az előző állapot (néha órákon át fájt, előtte két nappal pedig harapni nem tudtam, mert eltört).
5ös, az én nagyon remek fogorvosom amit tudott, megmentett.
Most, 10 évvel később az összeset ki kell húzni, mert eltörtek a tömés helyén. Hát tényleg megérte, és most fizethetek ki egy rakat pénzt.
Akkor 18 éven alul lényegesen kevesebbe került volna a fogpótlás, mint most, 26 évesen.
Ebből a négy - feleslegesen "mentett" - bölcsességfogam pont nem gáz, mert csak ki kell húzni.
De ezen kívül még 4 db 95%-ban tömött fogam törik/tört el, amit viszonyt már pótolni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!