Ha az összes fogamat ki kell húzni, akkor összeségében mennyi ideig tart kb mire az első húzástól eljutok addig, hogy bent legyenek a müfogak?
25 éves vagyok de sajnos kevesebb olyan fogam van ami nincs kirohadva, mint amennyi ki van. A családunkban 30 éves korára senkinek sem volt egy foga sem. Muszáj lesz elmennem dogorvoshoz, legkésőbb nyáron munkába kell állnom (gyesen vagyok még) de eddig amikor elmentem, már a bejáratnál elájultam a félelemtől. (Szó szerint..)
Mennyi ideig tart egy ilyen kezelés? Azt hallottam, hogy egyszerre csak 6 fogat húznak ki maximum! Mennyire fáj maga a húzás illetve a gyógyulás? Nagyon félek, de így már az utcára sem merek nagyon kimenni.. :(
egyszerre maximum hármat húznak.
és utána attól függ hogy milyen fogsorod lesz
implantátumos vagy kivehető
Az implantátum plusz fél év
Remélem pénzed van, mert ez nem lesz olcsó.
A fájdalomtól ne félj, érzéstelenítve igazán nem fáj semmi, legfeljebb kicsit kellemetlen, az utólagos fájdalmakra meg elég napi pár darab fájdalomcsillapító (rendes vényköteles persze, nem ezek a sz.rok, amiket reklámoznak).
Én attól a gondolattól ájulok el félelmemben, hoyg elveszítem egy fogamat, vagy akár csak annyi foganyagot ki kell fúrni belőle, hogy már gyökérkezelni kell vagy koronázni.
Sokkal kevésbé félek a töméstől.
Ráadásul a romló fog FÁJ is.
Te hogyhogy nem tömetni akarod inkább?
Én egész életemben évente 3-10 fogkezelésen voltam, de 40 évesen elmondhatom, hogy minden fogam megvan, eredeti és hibátlan - már.
Ja, az idő: magánpraxisban általában keveset kell várni, az inkejció után 5 perc múlva, vagy ha valakit behívnak közben, míg téged kiküldenek zsibbadni, akkor hosszabb idő múlva kezdik el fúrni. A lyuk méretétől és a beavatkozás fajtájától függ az időtartam. A sima tömés egy alkalommal elkészül, gyökérkezelés után még egyszer el kell menni a teljes befejezéshez. Egy fogászati kezelés nekem 20-25 percnél hosszabb még sosem volt az elmúlt 2 évtizedben.
Az én orvosom egy alkalommal csak egy foggal foglalkozik, max. 2 egymás mellett lévővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!