Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mennyire kellemetlen az...

Mennyire kellemetlen az állandó fogszabályozó?

Figyelt kérdés
Nekem kivehető volt, nem sokat ért. Most készülök állandót csináltatni. Milyen érzés? A kivehetőt utáltam, alig tudtam megszokni, hogy feszíti szét az állkapcsom. Beszélni nem tudtam vele, pedig az orvos állította, hogy meg lehet szokni. Na meg reggelre mindig csupa nyál lett minden. Az állandó is ilyen kellemetlen?
2010. máj. 27. 22:12
 1/8 anonim ***** válasza:
63%

rettenetes. BORZALMAS (le fogtok pontozni, tudom, de akkor is, én utálom)

2 évre mondták, hogy fent lesz, 4-én lesz 3 éve, és majd nyáron veszik le... amúgy meg fáj mindig, amikor állítanak rajta... az elején meg nem tudsz még enni sem rendesen:S

De az igazat megvallva tűrhető, meg a köztes időszakokban fel se tűnik, csak jobban oda kell figyelni a fogmosásra:)

ööh... meg szép lesz végülis, szal hasznos

Mindenesetre sok sikert:):):):)

2010. máj. 27. 22:21
 2/8 anonim ***** válasza:
Nekem is fogy állandó fogszabályzóm, de pár hét után én megszoktam, észre sem vettem, csak mikor leszedtek, egy napig sejpítettem, nehezebb volt megszokni fogszabályzó nélkül. Kellemetlenséget csak az okozott, ha bennemaradt az étel, ezért gyakrabban kellett fogat mosnom. Meg állítólag nem lehet vele rágógumizni, de én mindig rágógumiztam, csak arra kell vigyarni, hogy ne ragadjon bele. Az igaz, ha állítanak rajta, akkor pár napot fáj a fogsorod, de elmúlik, nem komoly. Ma meg már szinte ,,divat,, a fogszabályzó, annyi ember hordja, akár színeset, akár fémet, akár átlátszósat. Szerintem ha valaki fogszabalyzót hord, akkor azon látszik, hogy törödik azzal, hogy néz ki a foga. Szebb a fogszabalyzó, mint egy görbe, elhanyagolt fogsor.
2010. máj. 27. 22:30
 3/8 anonim ***** válasza:
jajj bocsi a helyesírási hibákért. Nem ,,fogy,, hanem volt.
2010. máj. 27. 22:31
 4/8 anonim ***** válasza:
Nekem már 3 és fél éve van. Elég tűrhető már szinte teljesen megszoktam nem zavar annyira. Ugyanúgy eszek mindent mint eddig ami gondolt okoz: a főtt kukorica (de azt lelehet vágni késsel és úgy szoktam enni) a másik meg az alma vagy gyümölcsök, nem nagyon tudok beleharapni, de nem csak felül van így az alsóval erősebben harapok a felsővel inkább megtámasztom és kész. :D Meg szép lesz tőle a fog szóval megéri :D
2010. máj. 27. 23:58
 5/8 anonim ***** válasza:
Csak az első pár héten szokatlan. Utána hozzászokik a szád és nem fog zavarni. Ha ívet cserélnek az első pár napon érzékenyek lehetnek a fogaid, de ez elmúlik. Vágj bele bátran! Én 35 évesen kezdtem el! Nem divatból, hanem, mert folyamatosan torlódtak a fogaim. Sokféle készülék létezik, sokféle árban :-)
2010. máj. 28. 19:47
 6/8 A kérdező kommentje:
Most azt hallottam, hogy van aki be is lázasodik tőle.
2010. jún. 26. 21:44
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem rossz,nekem már több mint egy éve van,tök színes:) Kék,citromsárga,lila,pink rajta a gumi:D 2 fajta lila:D

Eddig szürke drót volt csak rajta!

jaa..bocsi,elkalandoztam:$

Nekem tegnap állítottak rajta,az egész alsó fogsorom sajog,alig tudok enni,volt még belső szabályzóm is,azt is tegnap vették le,de amúgy nem rossz,és gyorsan húz:)

2010. jún. 26. 23:23
 8/8 anonim válasza:
Nekem kb. 1 hétig volt kellemetlen, akkor alig tudtam enni, aztán teljesen hozzászoktam, és már észre sem veszem. A meghúzások után sem fáj. Csak az zavar, hogy állandóan fogat kell mosni a beleragadt maradékok miatt. :S Ha kell belső ív is, az már rosszabb, nekem nem fér el tőle a nyelvem, és nem is tudok tőle annyira tisztán beszélni. Mindenesetre nem annyira szörnyű az egész, és utána egy életre szépek lesznek a fogaid!
2010. jún. 27. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!