Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Bölcsességfog műtét fájni fog?

Bölcsességfog műtét fájni fog?

Figyelt kérdés

Hétfőn műtik ki az elős bölcsességfogam a 4-ből. 20 éves vagyok, a panaorámaröntgen szerint csak kicsi gyökereik vannak még, és nem nőttek még ki a fogínyemből, tehát az ínyem alatt vannak. Azért kell őket kivenni, mert mind a 4 vízszintesen nő és torlódnak miatta a fogaim.

Magánúton csináltatom, de nagyon félek, hogy a műtét fájni fog, sokáig fog tartani és félek, hogy másnap nem tudok majd dolgozni menni.

Valakinek van tapasztalata? Milyen lesz? Fájni fog? Mennyi a gyógyulási idő?

2017. szept. 21. 09:17
 1/3 anonim ***** válasza:

Nekem is mind a 4 bölcsességfogamat kivette a doki.

Egy igazi profi fogorvos egy jó érzéstelenítővel úgy kiszedi, hogy szinte nem is fáj. Mondom ezt úgy, hogy rettegek a fogászati kezelésektől, és nagyon kicsi a fájdalomküszöböm. Nekem az egyik bölcsességfogam ahogy kibújt darabokra is tört, és simán szépen kivette.

Nem igazán fájt, inkább csak kellemetlen érzés volt, hogy tátva volt a szám, és éreztem, hogy folyamatosan nyáladzok.

Gyógyulási idő meg változó. Mivel nem egyszerre húzták ki, így az egyik hamarabb a másik lassabban gyógyult.

2017. szept. 21. 09:30
 2/3 anonim ***** válasza:
Nekem egyesével szedték ki az alsókat. Az egyik szinte bent volt a másik fogam alatt, ezzel borzalmasan szenvedtem. A műtét maga nem fájt, de ami fájdalom utána volt az borzasztó. Szájzáram lett, égett az egész állkapcsom, nyilallt, véraláfutásos lett az arcom, háromszorosára dagadt az arcom meg a nyakam. A másik sokkal jobb volt, ez csak kicsit fájt, elég volt egy Cataflam, másnap meg feküdtem egész nap, harmad napra már semmi bajom nem volt. Ez kicsit volt csak bedagadva.
2017. szept. 21. 15:20
 3/3 anonim ***** válasza:

Nekem is kiműtötték. Fúróval csinálta, legalábbis így hívta az orvos. Maga a műtét nem fájt, úgy elérzéstelenítette, csak egy picit volt kellemetlen. Ha úgy érzed, hogy nem teljesen zsibbad az arcod, akkor még kérjél érzéstelenítőt.

Nekem az utána való egy hét volt borzalmas. Mindennap fájdalomcsillapítót kellett szednem, napi hármat. Rettenetesen fájt az arcom, de nyilván mindenkénél máshogy jelentkezik a fájdalom. Az arcom fele be volt dagadva, és alul bezöldült az arcom.

2017. szept. 22. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!