Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mi a teendő? Gyökérkezelés...

Mi a teendő? Gyökérkezelés után 8 hónappal fájdalom!?

Figyelt kérdés

Januárban nagyon nagy fájdalmam volt a legutolsó 2 fogam között, nem is tudtam melyik fáj, a körzeti orvosom rendes volt, már másnap mehettem csinált egy 4-5-6 alkalomból álló gyökérkezelést. Az utolsó fogat csak tömte az az előttit gyökérkezelte, egy ideig érzékeny volt ott azon a helyen. De elmúlt és jó lett, voltam kontrollon is nyáron.

Na de mit az Isten? Pár napja elkezdett ugyanott fájni habár nem is olyan intenzív, de kellemetlen fájdalom. Ha meleget iszok, vagy levest eszek, vagy melegen eszek ennivalót. Tehát ha pl péksüteményt, gyümölcsöt eszek akkor nincs gáz. És ugyanott a két fog között.

Na már most a körzeti orvos akkor is nagyon tanakodott hogy melyik fogat gyökérkezelje meg... Lehet hogy elszúrt valamit? Gondolkozok a magán orvoson, de az mennyibe kerülhet? Vagy lehet úgy hogy elmegyek megnéz ingyen és mond egy összeget, én meg azt mondom hogy kösz nem. Ha visszamegyek a körzetihez lehet hogy ki akarja húzni? Nem tudom mi lenne a jó megoldás. Mindenesetre meg akarom mutatni szakembernek.

Bár írtam a doki sem látta, mert a két fog között van leghátul ahol fáj.

Használok fogselymet is.

Érzem hogy itt rövidesen nagy gáz lesz ezzel a fájdalommal.

25 F

2017. szept. 18. 15:16
 1/4 A kérdező kommentje:

Most pl hideg szőlőt rágok ott, nincs semmi érzésem.

Viszont tegnap amikor meleg teát ittam, nagyon fájt.

2017. szept. 18. 15:19
 2/4 anonim ***** válasza:
legjobb lenne ha visszamennél hozzá, majd ő megmondja mi lehet a baj okozója, ő az orvos
2017. szept. 18. 15:22
 3/4 anonim ***** válasza:

Nekem is 6 hónappal később fajdult meg,de hidegre. Majd egyre jobban, a végén folyamatosan fájt. Ez egy hét alatt zajlott le nálam.

Minden fog más, nálad nem biztos, h az a gond, ami nálam. Nálam álutat fúrt a fogba, alatta pedig begyulladt a gyökércsúcsnál, mert nem jól gyökérezelte.

Nálad lehet gond a gyökérezelés minőségével, lehet gond a másik foggal, de lehet, hogy csak az ínyed érzékeny, mert rosszul illeszkedik a tömés (nekem volt ilyen, ugyanígy gyökérezelt fognál. Nem a gyökértömés volt rossz, hanem a felső, nyomta az ínyt).

Mindenképp kéne egy röntgen a kérdéses két fogról, akkor könnyebben el lehet dönteni, melyikkel van gond. De az orvos jobban fogja tudni. Kitartást.

2017. szept. 19. 11:32
 4/4 anonim ***** válasza:
Miért nem tudja melyik fogad fáj? A röntgen alapján kiderül melyik lehet a bűnös. De kérdésedre válaszolva feltétlen kell egy röntgen. A gyökérkezelést is meg lehet ismételni, mert nagyon fontos: ne legyen túl hosszú vagy túl rövid a tömés. Háromgyökerű fogat nehéz gyökérkezelni, mert lehetnek mellékágai a főgyökereknek, amit a röntgen nem lát, csak a ct. A másik gond, hogyha nem válik be a gyökértömés, ilyen hátsó fogat már nem igen szoktak reszekálni (gyökércsúcs amputáció), ami az utolsó fogmentési esély, így lehet húzás lesz a vége. Szerintem röntgen kell, és egy ügyes kezű fogorvos, aki megcsinálja neked! Mihamarabbi gyógyulást!
2017. szept. 20. 23:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!