Hogyan győzhetném le a fogorvostól való félelmem?
Figyelt kérdés
Szóval, nagyon félek a tűtől sokszor el is ájulok szuriknál stb, ezért most nagyon félek a fogorvostól is mert valószínűleg felül kell elől tömni a fogam, ami biztosan nem egy kellemes dolog. Nagyon félek hogy rosszul leszek, mert pánikbeteg is vagyok és nagyon sok helyzetben azt érzem hogy elfogok ájulni. Remélem érthetően írtam mindent, köszi ha valaki tudna valami tanácsot adni!:) (nem mellesleg számomra teljesen új fogorvoshoz megyek, de jókat hallottam róla)2017. aug. 24. 19:46
1/8 anonim válasza:
Ha jókat hallottál róla, az már pozitívum. Biztosan nem csak a munkáját èrtèkeltèk, hanem az emberekhez való hozzáállását is. Èn is pánikbeteg vagyok. Próbálom ,,elhülyülni,, a dolgot. Vevő a humoromra, ismer mennyire fèlek. Amikor időpontot kèrek telefonon már nevet velem...A legkisebb beavatkozás esetèn is kèrek zsibbasztót, de előtte jegeli a szuri helyèt. Csak az első alkalom rossz, utána bátrabb az ember. Ès, hidd el sok rettegő embert látott már:) Tudja hogyan kell kezelni az ilyen helyzeteket.
2/8 anonim válasza:
Gyakorlással mindenképpen. Ha már túl vagy egy tucat kezelésen, akkor némileg hozzáedződsz. Rengeteget számít az orvos személyisége. Egyénként meg, ha viszonylag fiatal vagy, akkor indokolatlan a félelem zöme, mert a 60-50 évvel ezelőtti technikai állapothoz képest nem is mérhető a mai felszereltség, az orvostechnikai eszközök kifinomultsága és a fájdalomcsillapítás sem. Még 30-40 évvel ezelőtt is 5-10 percet tartott, míg a fájdalomcsillapító injekció kifejtette a hatását, ma már lényegében azonnal hat.
3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, tisztában vagyok vele amúgy én is, hogy valószínűleg a semmitől félek, mert ilyen vagyok csak nem nagyon tudom uralni magam ilyen helyzetekben és nem is a fájdalomtól félek, hanem igazából el sem tudom mondani, ebből is látszok, hogy csak magamat szaratom be (elnézést a kifejezésért:D)
2017. aug. 24. 20:56
4/8 anonim válasza:
1 es vagyok. Nem a fájdalomtól fèlünk,hanem attól,hogy fèlni fogunk:) Ez bènít le.....
5/8 A kérdező kommentje:
igen, végre valaki megért, senki sincs a környezetemben ilyen és sosem tudom elmondani nekik rendesen, mert senki nem veszi komolyan, csak hogy nyugodjak meg meg ilyenek.
2017. aug. 24. 21:24
6/8 anonim válasza:
Én is nagyon féltem a fogorvostól ezért nagyon hosszú ideig nem mentem,de végül már nem egy fogammal volt gond.Szerencsére nem olyan nagy gondok,de kb. 1hónapot gondolkodtam menjem vagy ne menjek.Beajánlottak egy jó fogorvoshoz,aki egy angyal volt.Nagyon szépen ellátott, gyengéd kezü volt é skitünő a viszonyulása a páciensekhez.Ha a fogorvost mint embert szimpatizálod az már fél siker a kezelések szempontjából.Egy ilyen dokinál a fájdalmat sem úgy érzékeled, de vigyáz is rá,hogy ne legyenek kellemetlenek a kezelések.
7/8 anonim válasza:
A tömés az semmi (a beteg szempontjából). Berakja a tömőanyagot, formázgatja, megvilágítja...
8/8 anonim válasza:
6.os-
Ugyanez velem is. Addig halogattam, hogy mára 3 húzás(ebből egy szájsebészet), 2 tömés, 1 gyökérkezelés, fogkő...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!