Állandó fájdalmas szájzár ellen mit tegyek? Hova
menjek?
Figyelt kérdés
Régóta észrevettem hogy kattog az állkapcsom,néha beakad és ilyenkor fáj,alig tudom kinyitni a szám. De általában egy rövidebb tornáztatás után visszakattan a helyére. Ma este megint bekattant,de reggelre nem múlt el,egésznap feszegetem,tornázok rá de nem kattan ki,éles fájdalmat okoz és nagyon nehezen tudok enni. Fogalmam sincs,hogy ilyenkor mi van,vagy mi lehet a gond. A fogaimnak tuti nincs baja,hiszen mindig megcsináltatom és nem fájnak,rendszeresen járok orvoshoz.
Köszönöm,még a mai napon is tart a szájzár. Éppen annyira nyílik ki a szám ,hogy a fogkefém feje pont befér. Próbálom mozgatni és tornáztatni ,de úgy érzem ettől csak rosszabb lesz,mert nagyon fáj tőle.
2017. aug. 19. 13:08
12/26 anonim válasza:
Izomlazítót írassál fel, de minél előbb menjél szájsebészhez. Állott vizes ruhával is borogathatod az arcodat.
2017. aug. 19. 13:59
13/26 anonim válasza:
Szájzárral nem kéne otthon maradnod. Sürgősségire is mehetsz vele.
2017. aug. 19. 14:01
14/26 A kérdező kommentje:
Elmentem az ügyeletre,ahol közölte a fiatal hölgy,hogy ez nem nevezhető szájzárnak( a vizes palack tetejét sem bírom bekapni annyira nyílik a szám). Gondolom neki csak az nevezhető,ha már ki sem tudja nyitni a száját a beteg. Azután azt ecsetelte,hogy biztosan a bölcsességfogam nő, hiába mondtam,hogy már nagyon régen kinőtt és folyamatosan kezelve vannak a fogaim.. Semmit nem tudott hozzászólni,nem írt fel gyógyszert,helyette rendesen megnyúzta a szám,annyira,hogy azóta enni sem bírok ,mert minden harapásnál éles fájdalmam van. Király ez a magyar egészségügy. Most várjak hetekig hogy hátha egyszer el fog múlni?? Ha meg nem akkor éljek vele,mert hogy ja ez nem nevezhető szájzárnak mert még éppen befér a kiskanál a számba? lol
2017. aug. 19. 19:56
15/26 anonim válasza:
Akkor fogod magad és SBO-ra mész és megmondod, hogy nem tudod kinyitni a szád. Rá kell játszani kicsit és ellátnak.
Nekem vesekövem volt. De ezt még nem tudtam csak azt, hogy iszonyatos fájdalomra keltem fel reggel. Egyből mentem SBO-ra. Ahol se ultrahangot, se röntgent nem akartak a vesékről csinálni. Azt mondták felfáztam menjek haza és majd hétfőn menjek háziorvoshoz antibiotikumért. Hát haza is mentem és kb. 3 órát bírtam otthon. Utána visszamentem, de már másik orvos volt, mert 6 óránként váltják egymást. Ő már csináltatott röngtent és ultrahangot is. És hopp. Vesekő. Műtét.
Szóval ki kell fogni az orvost is illetve picit rájátszani a dolgokra, meg mondani nekik, hogy na mégis valamit csináljunk már, mert ez nem állapot. Esetleg hazudj rá, hogy hetek óta ilyen és alig bírsz inni enni és már nagyon rosszul érzed magad. Ha így teszel szerintem még egy kis infúziót is adnak folyadékpótlásban és látnak el egyből.
De amúgy tudsz menni szájsebészetre sürgősségi esetben. Még beutaló sem fog kelleni. Ott azonnal ellátnak majd. Sőt elsőként fognak behívni.
2017. aug. 20. 14:41
16/26 A kérdező kommentje:
Folytatás: ma visszamentem, csináltak röntgent ahol a fogaim gyönyörűek voltak,de a szintén fiatal lány szorgalamzta,hogy húzzuk ki a bölcsességfogamat ,mert biztosan azért fáj az állkapcsom. khm a bölcsességfogaimnak évek óta semmi baja,egyszer volt bajuk amikor aláment az étel és begyulladt,de levágattam az ínyemből és azóta semmi baja. Úgy érzem most sem lettem semmivel sem előrébb,mindenre könnyű azt mondani hogy bölcsességfog. Ez olyan mint a gégésznél mindent a mandula okoz a fogásznál meg a bölcsesség fog. no komment.
2017. aug. 21. 11:03
17/26 anonim válasza:
Amúgy tényleg okozhat ilyet a bölcsességfog hiába vagy meggyőződve arról, hogy nem. Az, hogy mi van a íny alatt azt te nem látod. Még, ha nem okoz fájdalmat akkor is. Amúgy semmi sem fog történni, ha kihúzzák. Csak későbbi problémákat megoldasz hamarabb. Ha azt mondja, jobb lenne kiszedni akkor ne ellenkezz. Fájni nem fog. Zavarni nem fog, hogy nincs ott. És, ha mégis az okozza a problémát akkor örülni fogsz, hogy megoldódott. Ha meg esetleg nem akkor sincsen semmi gond, hiszen ez nem olyan fog ami létszükségletes. Előbb utóbb úgy is gond lesz vele és ki kell húzni, mert tömni az nem szokás és pótolni sem szokták, mert felesleges. Szóval szerintem gondold át esetleg kérj másodvéleményt másik fogászaton vagy vidd el a röntgen felvételt máshova is, hogy megnézzék. Esetleg csatold ide be nekünk.
2017. aug. 21. 12:01
18/26 A kérdező kommentje:
A bölcsességfogamnak semmi baja,ő se mondta,hogy baja lenne,csak annyit mondott,hogy biztosan azért fáj az állkapcsom. 100%-ig biztos vagyok benne,hogy nincs baja,hiszen 15 éve van egy magánorvosom aki egy zseni és tudja,hogy semmi baja. Nekem az összes fogam meg van és mindegyik nagyon szép és egészséges mert évente rengeteget költök rá, az hogy egy fiatal tanuló ezen örömködik,hogy minden ember bölcsességfogát kiszedje, azzal én nem törődöm. lol. szedje ki másnak a fogát ,de ne az enyémet. Ráadásul úgy hogy abszolút megalapozatlan a gyanúja. tudom biztosan,hogy nem ez okozza,mert mély harapásom van és évek óta kattog az állkapcsom, egyértelmű hogy az állkapocs kopása és rossz záródás okozza a fájdalmat. fórumon is láttam ,hogy sokaknak pontosan ez a problémája mint nekem és ez állkapocsízületi probléma,nem pedig bölcsességfog. Nem én vagyok a fogorvos mégis jobban tudom?vicces
2017. aug. 22. 12:03
19/26 A kérdező kommentje:
és tényleg olyan lelkesen mondta,hogy ő most azonnal kikapja a fogamat. szinte látszott,hogy majd kiszakad az örömtől,hogy ő kiszedhet egy fogat. Tudom,hogy ma magyarországon kb minden 2. ember bölcsességfogát kikapják indokolatlanul. Ez kicsit felháborító szerintem,ilyen erővel a kislábujjunkat amputáltassuk mert nincs rá szükség,biztos azért fáj a lábam,nem? lol
2017. aug. 22. 12:09
20/26 anonim válasza:
Hát jó. Ha nem adsz az orvos véleményére, hogy a bölcsesség fog lehet. Amikor igenis a bölcsességfog okoz állkapocs problémát és szájzárat ez köztudott. Akkor szenvedj vele és ne hallgass rá. Legyen neked igazat. Szerintem végezz el egy orvosit is.
A másik lehetőség aminek kevesebb az esélye és szarabb is. Az állkapcsoddal van gond. Ami csak műtéttel lesz korrigálható. Sok sikert hozzá. Orvosjelölt szakember.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!