Foghúzás után meddig vérezhet a seb?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Reggel fél10kor húzták a fogam (hátsó) és még 8óra elteltével is vérzik. Már kétszer próbáltam a ráharapásos módszerre de egy ideig csak szivárog aztán megint vérezni kezd. Fogorvoshoz visszamenni már nem tudok, van értelme ügyeletre menni vele? Vagy várhatok vele holnapig?2017. aug. 9. 17:58
11/17 anonim válasza:
Ez fog és seb függő.
Nekem volt olyan, hogy már két óra múlva semmi, de olyan is, hogy még 24-36 óra után is szivárgott a vér. (Pirosas nyál a seb körül, foltos párna alvás után.)
Ha csak szivárog nincs baj. Az lehet a nagy seb miatt, ha esetleg komplikált volt a húzás.
Onnan tudod, hogy csak szivárog, hogy finoman elszínezi a nyálat pirosra. A nyállal ahogy keveredik úgy többnek tűnhet.
A nagyon erős vérzést pedig fel lehet ismerni. Azzal vissza kell menni. Mert nem alakult ki vérdugó, vagy szétesett/kiesett.
Ha van alvadt, kicsit kocsonyaszerű sötét vér a sebben az jó. Ne piszkáld, ne szívogasd, ne öblögesd. Ne dohányozz, ne használj szívószálat.
12/17 anonim válasza:
Nekem tegnap húzták a fogam. Tegnap meg ma reggel éreztem egy kis véres ízt a számban, de ma estére már nem. De az első pár napban még normális az enyhe vérzés, (véres nyál). Akkor fordulj orvoshoz, ha ömlik a szádból a vér, vagy ha hirtelen felerősödik a fájdalom és nem enyhül. De remélem, neked is szépen gyógyul majd.
13/17 Greeny92 válasza:
Szia! Fogorvos vagyok. Ha kicsit szivárog azzal semmi baj nincs. Fontos, hogy húzás után nem szabad öblögetni, szívószállal inni, köpködni,cigizni, sem pedig szívogatni a sebet. Ezek mind fokozzák a vérzést, és kirepítik a gyógyuló véralvadékot. Ha nincs baj a véralvadásoddal és betartod a szabályokat, akkor nem lehet gond.
15/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. 1,5hétig "szivárgott" de ez rendben van (fogorvos mondta) úgyhogy ha valakinek hasonló gondja van nyugi, ha csak nem ömlik belőle, no para :)
2017. szept. 10. 15:26
16/17 anonim válasza:
Igen. De, ha Magyarországon nem kötsz házasságot. Magyarországon a házasságkötés annyi, hogy aláírjátok. Nem egyházira és ilyenre gondolok, hanem a hivatalosra. Akkor nem vagy házas. Tehát hiába házasodsz meg külföldön, ha ezt itthon nem csinálod meg akkor itthon nem számítassz házasnak.
17/17 anonim válasza:
Hát ezt nem ide akartam írni. Nem tudom, hogy került ide. Bocsi. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!