A begyulladt fogat kihúzzák vagy gyógyszert írnak fel?
Figyelt kérdés
Csabán van ilyenkor ügyelet valahol?2010. máj. 23. 09:05
1/6 Nemo kapitány (V.A.) válasza:
Attól függ, hogy van-e esély a fog megmentésére (h nagyon rossz-e).
Ha nincs, akkor kihúzzák. Ha van, akkor DALACIN C antibiotikum (ha nem vagy penicillin-érzékeny) először és később a kezelés. De lehet, hogy gyökérkezelni kell, stb.
Amíg nem jutsz orvoshoz (de ne halogasd!), a Cataflam is jó, ami enyhíti a gyulladás tüneteit, pl. a duzzanatot és a fájdalmat.
2/6 anonim válasza:
Nekem is ki akarta hüzni az az eszement doktornő, noha gennyes volt. Ilyenkor nem hat az injekció, ezért nem engedtem. Az előzőt is kétszerre, dupla lidokainnl húzta ki, amivel nagyon megsznvdtem. Valóban Dalacint szoktak adni ilyenkor, ami erő antibiotikum.
3/6 A kérdező kommentje:
nekem a fogamnál nincs feldagadva, nem is gennyes, csak a fél arcon dagadt fel
2010. máj. 23. 09:53
4/6 anonim válasza:
A fog gyökerénél lehet a gyulladás. Röntgen kellene.
Valszeg megnyitják a gyökércsatornát, hogy le tudjon folyni a genny és ki lehessen tisztítani. Kb. 1 hétig kell szedni a Dalacin C-t, amitől meggyógyulsz, s akkor majd be lesz tömve a fogad.
5/6 anonim válasza:
teljesen ép volt a fogam,csak gyulladt.kihúzták.ha egyszer begyulladt akkor máskor is befog.ez csak a bölcsesség fogra vonatkozik.
6/6 anonim válasza:
Nekem kihúzták.Ilyen gennyes gyulladás volt,nem volt kellemes.....semmit se ért az érzéstelenítő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!