Bevállaljam a gyökérkezelést injekció nélkül?
Még sosem kaptam a számba injekciót,mert nem engedtem. Rettenetesen félek tőle. A fájdalmat is jobban kibírom,mint a félelmet a szuritól,de talán csak túl kéne ezen jutnom.Eleve rosszul vagyok az injekcióktól,de mivel a számba még sosem kaptam,nem tudom elképzelni, hogy milyen lehet,és csak borzalmasnak tudom elképzelni. Mivel ott nincsen hús,ahova szúrja, valahogy úgy képzelem el, hogy a csontba szúrja. Már négy fogamat tömték érzéstelenítő nélkül,és a fájdalom egyáltalán nem volt kibírhatatlan,és csak rövid ideig tartott, szóval kibírtam. 10 es skálán,ha 10 a legrosszabb, akkor olyan 3mas,4es kb. Mások el vannak rajta szörnyülködve, hogy érzéstelenítő nélkül fúrták a fogam, ugyanezektől az emberektől hallottam azt is, hogy a gyökérkezelést nem lehet kibírni szuri nélkül,de lehet, hogy az sem olyan borzasztó.. Mit gondoltok?
Ja és... két alsó bölcsességfogamat ki kell műteni,mert évek alatt is csak félig tudtak kibújni hely hiányában,így szájsebészetre kell majd mennem. Akkor viszont muszáj lesz szurit kapni... mit gondoltok, essek rajta túl már most? Mármint .. a gyökérkezelés előtt ha kapok szurit, talán nem fogok úgy félni a műtét előtt...
(A fogorvosom nagyon jó,sokan mondják, hogy alig érezni a szúrását,de valahogy nem tudom elhinni)
Fáj a szúrás, persze, de a gyökérkezelés anélkül... apának nem hatott az injekció és a farok doki megcsinálta neki úgy.
60 éves, erős, bátor férfiről beszélünk, de potyogtak közben a könnyei, és az asszisztens alig bírta lefogni a fejét - merthát "hat az a gyógyzer, csak apa hisztizik".
Ja, valóban, miután kijött, úgy nézett ki, mint akit megkínoztak.
Én alapban nem félek a tűtől de tudom, hogy létezik ez a fóbia.Én mindig kérek érzéstelenítést.A legutóbbi kezelésnél konkréten nem éreztem semmit az injekció beszúrásából.Még el is gondolkoztam, hogy vajon ez így, hogy fog elzsibbadni?
Elzsibbadt.
Tudom könnyű mondani, de tényleg nem kell tőle félni.
Nekem a vérvétel kellemetlenebb szokott lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!