Az normális hogy fáj az injekció?
Szóval én eléggé beszari vagyok injekció terén. nagyon is. Viszont mindig túlélem fogorvosnál fájdalom nélkül. KIVÉVE a hétfőit.
Gyökérkezelés alkalmából beadtak egyet a metszőfogam fölötti ínybe. Mikor beadta azt hittem összepisilem magam, sok ideig is volt bent a tű, és éreztem ahogy a tartalma szétárad.
Ez szerintetek normális?
Következő alkalommal lesz még pár metszőfog fúrás és előre rettegek az injekció miatt.
Valahogy jobban lelehet zsibbasztani az ínyt? Mert amúgy sokat nem ért az a minimális permet amit kaptam.
Kérj az injekció előtt zsibbasztó zselét, és nem fog fájni.
Én is mindig kérek, sokkal könnyebb így elviselni.
Volt, hogy vettem a gyógyszertárban Lidocain gélt a biztonság kedvéért, de már ismer a doki, tudja mennyire félek :) gyógyulást neked!
Először is tisztázzuk, hogy semmiféle "idegbe adásról" nincsen szó, pláne nem felső fogaknál.
A legérzékenyebb terület a felső metszőfogaknál illetve a szájpadban van, mert itt elég feszes az íny, tehát a folyadék kevésbé tud gyorsan szétoszlani.
Kérhetsz zselét/sprayt, de ez inkább amolyan "ha elhiszem, nem fáj" dolog, ugyanis ezek csak a felületi nyálkahártyára hatnak, tehát max a szúrást érzed kevésbé, de mint leírtam nem a szúrás, hanem a folyadék szétoszlása/feszítése a fájdalmas.
Legjobb megoldás csak az orvoson áll, mégpedig, hogy hogyan adja be. Ha ugyanis beszúrás után pici érzéstelenítő beadását követően picikét vár, hogy ez az első adag hasson, a többi már szinte észrevehetetlen.
Csak ehhez nincs mindenkinek türelme, sem pedig ideje. Esetleg külön kérd meg, hogy neked extra lassan adja be a frontterületen.
Egy asszisztens
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!