Kinek kellene hinnem? Fogas kérdés.
Sziasztok! Sztk-s fogászaton az orvos lediktálta az asszisztensének, hogy kb. 10-12 lyukas fogam van (szépen, lassan, ahogy nézte végig a fogaimat, csak diktálta, diktálta, én meg majd' sokkot kaptam, mert semmilyen erre utaló tünetem (szájszag, fájdalom, látható elváltozás) nincs. Nem engedtem, hogy bármit csináljon, elrohantam egy privát orvoshoz, aki végignézte a fogaimat (nem mondtam neki semmit!) és csak "itt-ott fogkövet" (így mondta) látott, szerinte nincs lyukas fogam.
Történt már mással is hasonló? Szerintetek melyiknek higyjek? :=)
Nekem volt már olyan, hogy a doki az egyik fogamra azt mondta, hogy van rajta egy kezdődő lyuk, de otthon akárhogy is vizsgáltam, nem láttam semmit. Aztán rá egy-másfél évre rá rágózás közben szabályosan ripityára törött a fogam. Olyan volt, mintha valami belülről kirágta volna, üreges volt belül. :S
Szóval az, hogy Te nem látod lyukasnak a fogad, az nem jelenti azt, hogy nem is az. Ezzel csak ezt szerettem volna mondani.
Azt viszont nem hiszem, hogy 10-12 ilyen lyukas fogad van. Azért az már...
Én is azt javaslom, hogy menj el egy harmadik dokihoz, az majd megerősíti az egyik diagnózist. (Rosszabb esetben előáll egy harmadikkal :D)
hát az sztk-s ingyen dolgozik...gondolom nem hülye az h magának ingyen csinál plusz munkát a 10-12 lyukas fogaddal.
amúgy barátnőmmel is hasonló volt, elment magánhoz mert volt egy lyukas foga és kiderült h 6 van neki. a kezdődő lyukakat te nemis láthatod, nagyon sokszor 2 fog között van amit meg végképp nemlátsz. én az sztk-ba mennék, és megkérdezném h holvannak azok a lyukas fogak. hidd el, nemhülye azaz sztk-s h ingyen a te fogaidat tömögesse, ha nemlenne ott semmi. sőt, az sztk-sok nagyrésze inkább lese szarja csak nekelljen dolgozni:D
Igen, abban igazatok van, hogy az sztk-sokat elvileg nemigen érdekli (illetve lehet, hogy pontot gyűjt, hiszen az alapján kapják a tb térítést), de ha valakinek igazán "érdeke lenne" tömni, az a privát orvos, vagy nem? Ott jócskán megkérik egy tömés árát és mégis ő volt az, aki - szintén alapos visgálat után - kijelentette, hogy némi fogkövön kívül makk egészségesek a fogaim. Azért azt én is nehezen hiszem el, hogy 10-12 fogam belülről lyukadna egyidőben úgy, hogy az egyik doki látja, a másik meg egyet sem?!
Igazatok van, elmegyek egy harmadikhoz is, aztán meglátom, mi lesz :=). Köszi a véleményeket!
sztk ingyen dolgozik...kivéve ha a hátsó fogakba fehér tömést kérsz ;)
amúgy röntgent csináltass (ami a teljes fogazatodról van körbe)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!