Miért fáj a fogam, ha csokit eszek?
Figyelt kérdés
Ha csokit eszem, megfájdul a fogam, pedig nem lyukas. Ez normális?2010. máj. 21. 00:11
1/7 anonim válasza:
Előfordulhat,hogy a két fogad között lyukas,ahol nem érzed a nyelveddel és nem látod. Menj el egy fogorvoshoz,ott megnézik.
2/7 anonim válasza:
a csoki mivel tele van cukorral fogszuvasodást okoz. ez most új volt?
3/7 anonim válasza:
az ínyed alatt is kezdhet el romolni...nekemis ez volt, volt egy pici fogkövem, és azalatt már romlani kezdett és ugyanúgy fájt a fogam ha ettem csokit
4/7 anonim válasza:
Nekem mindig is "érezte" a fogam az édes dolgokat, mint méz, csoki, mégpedig fájdalommal. És nem a szélén, hanem a közepén. De magyarázatot rá nem tudok.
A (Sensodyne) reklámokban pedig sosem említik az én esetemet, mindenkinek csak a hideg meg a meleg fáj, nekem meg az érintés nagyon, az érzékeny helyeken, általában ahol lehúzódott kicsit a fogíny.
5/7 anonim válasza:
Ilyenkor nem az a normalis reakcio, hogy elmegyek fogorvoshoz? Lehet lyukas a fogad attol, hogy te nem latod, sot, az is lehet hogy a foginyed alatt a fogad mar elrohadt es barmelyik pillanatban egy erosebb harapassal kifordul a helyerol. Remelem most jobban erzed magad.
6/7 anonim válasza:
nekem is szokott fájni de csak ha rágom a csokit. Pedig a fogorvos 18 év alatt mindig azt mondta, hogy rendben vannak a fogaim, mikor kérdeztem tőle mi lehet csak annyit mondott, hogy lehet kicsit vékonyabb a zománc rajta. Am nekem a rágófogam szokott fájni
7/7 orsipomp válasza:
Ne támadjatok rá szegényre,valószínüleg nem hülye és tudja,hogy ha az embernek fáj a foga fogorvoshoz kell menni. Nekem is fáj a fogam ha csokit eszek még pedig mindig másik helyen és csak egy óvatlan pillanatban belenyilall és nekem sem lyukas,sosem volt az. Igazn nekem hidegre és melegre is nagyon érzékeny a fogam de a csokitól nem tudom miért lehet. Ez nem olyan fájdalom ami arra utal,hogy az ember foga lyukas,illetve csak ugyanazon a helyen fáj. Ès ráadásul akkor van miközben eszem a csokit váratlan fájdalom valamelyik fogam közepén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!