Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Miért kezd eltolódni az alsó...

Miért kezd eltolódni az alsó fogsorom?

Figyelt kérdés
Még nem a bölcsesség fogam nő, hanem a nagyörlő. Nincs elég hely és már pár hónapja elkezdte az alsó fogaim összetolni. Nem szeretnék fogszabályzót. Az a baj, hogy fogorvosom sincs, tudom hogy kéne járni, de nagyon drága. Szerintetek ki kell húzni a nagyörlőt? Ha lehet azt is írjátok mennyibe kerül körülbelül. 16/L
2010. máj. 20. 22:08
 1/7 anonim ***** válasza:
Van ingyenes fogászat is.
2010. máj. 20. 22:14
 2/7 anonim ***** válasza:
menj SZTK-ba.
2010. máj. 22. 18:53
 3/7 anonim ***** válasza:

Menj el időben, minél hamarabb mész annál több lehetőséged lesz a húzáson kívül.

Én is azt hittem, húzni kell majd, de megúsztam. Nekem bölcsességfog miatt volt ugyanez. De a doki azt mondta, ennél jobban nem fog már összetorlódni, ha így nem zavar, akkor maradhat.

A doki tudja megállapítani, hogy mennyire tesz majd kárt a fogad, pl. röntgenezi.

2010. máj. 24. 17:00
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!! és nem tudjátok, hogy a 8. kerületben hol van sztk-s gyerekfogorvos? mi a neve, mikor rendel meg ilyesmi? neten kerestem de nem találtam csak annyit, hogy a szentkirályi utcában van egy.
2010. máj. 25. 18:46
 5/7 anonim ***** válasza:
En azt tudom neked tanacsolni, ameddig fiatal vagy, addig menj el fogorvoshoz, meg ha fogszabalyzot is kell hordanod, szerintem 16 eves korodban kb egy masfel evig kell majd csak. En 23 eves vagyok es nekem mar teljesen eldeformalodott a fogsorom. De sajnos nincsen penzem fogorvosra! :( Barcsak en is 16 eves lennek!!!
2010. máj. 25. 20:15
 6/7 anonim ***** válasza:
A nagyőrlőt a legritkább esetekben szokták csak kihúzni.Ez egy létfontosságú dolog,hiszen lényegében azon rágsz. Az előtte elevő kisőrlők közül szoktak kihúzni fogat(párosával).De ha azt kihúzzák mindenképp kell fogszabályozó is,mert elég furcsán néznél ki 17évesen fogatlanul.(Már bocsi) Én az sztk rendelést nem ajánlanám,habár nem tudom,hogy nálatok mennyire megbízhatóak azok az orvosok.De ők általánosságban nem a legjobb munkára törekszenek,hanem a gyosra.
2010. máj. 25. 23:23
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, én is olvastam, hogy az sztkban nem a legjobbak a fogorvosok, de akkor mégis hova menjek, ha nem akarom, hogy pénzbe kerüljön?
2010. máj. 26. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!