Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Bölcsesség fogak eltávolítása...

Bölcsesség fogak eltávolítása inkább magánorvosnál vagy mehetek az SZTK-ba?

Figyelt kérdés
Szolnokról van szó, de nagyon megköszönöm ha bárki leírná a tapasztalatát a műtéttel, az ellátással vagy magánrendelőben az árakkal kapcsolatban. Annyira fáj 3 napja, hogy elegem van, kioperáltatom. Felkeresem a háziorvosom délután, de a véleményetek/tapasztalatotok nagyon sokat segítene. Köszönöm!

2017. jún. 6. 08:46
1 2
 11/19 bidibide válasza:

Ne félj nekem tavaly novemberben szedték ki mert begyullad a bal-alsó bölcsségfog félig kinőve, 1 hét antibiotikum majd kiszedték szájsebészeten ,igaz lett szájzáram a gyulladás miatt, de ahogy kihúzták és antibiotikumoztam magam és enyhén rágóztam (mozgattam a számat ezáltal ,de NE cukrosat.) így elmúlt viszonylag hamar. 1 hét múlva mentem varratszedésre mintha semmi bajom nem lett volna...

Mai nap voltam ugyanott csak most a jobb oldalt alsó teljesen íny alatt vízszintesen volt és a jobb felsőt is kiszedettem egyúttal ,már most jelenleg semmi bajom zsibbadás is kiment nem is vérzik, kis turmix 2-3 napig ,fogmosás napi 2-3-szor ,és én ajánlom a kamillateát ,gyulladáscsökkentő ja és szedek cataflant még ,de nem fáj most sem ,hogy kiment a zsibbadás. Akarnék ehetnék már rendesen viszont nem akarom a gyógyulást hátráltatni. Kitartást neked is :)

2017. jún. 7. 18:22
 12/19 bidibide válasza:
Ja és én sztk-ba járok.
2017. jún. 7. 18:24
 13/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Holnap után lesz a napja. Már nem félek. Eldöntöttem, túl akarok lenni rajta. Annyi a bajom most, hogy hiába szedtem antibitit, nekem még mindig fáj az ínyem, félek, hogy emiatt nem fog elérzéstlenedni. De akkor kivetetem a bal oldalon.

Neked elmúlt a gyulladás egy hét alatt? Teljesen fájdalom mentes volt az ínyed nyomásra, szúrásra, miután beszedted az antibitit?

A torkom is most kezdett el este fájni. Kész. Azt is kihúzatom.

2017. jún. 14. 00:14
 14/19 A kérdező kommentje:
Arra számítok hogy a mandula műtétnél nem lesz rosszabb, azt 18 éves koromban vették ki. Igaz, altatásban.
2017. jún. 14. 00:15
 15/19 anonim ***** válasza:
Nekem az egész állkapcsom fájt mikor oda kerültem a műtétre, féltem, hogy majd nem hat az érzéstelenítő, de szerencsére minden rendben volt.
2017. jún. 14. 10:29
 16/19 A kérdező kommentje:

És az injekció? Durva? :)

Köszi, hogy tartod velem a kapcsolatot. Majd mindenképpen megírom mit éltem át :)

2017. jún. 14. 15:07
 17/19 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem éreztem az injekciót, mert a fogorvosom vibrajectet használ, amivel minden injekció fájdalommentes. Előtte akihez jártam ő zsibbasztó zselét használt a felső fogaknál injekció előtt, az alsóknál meg mindig az arcomba bökött oda hátra az izomba. Az kicsit kellemetlen, de nem fáj.
2017. jún. 14. 20:33
 18/19 bidibide válasza:

Amit leírtam fentebb 11-es hozzászólásomban kiegészíteném a mostani kérdésedre :

Nekem novemberben pont szombat délelőtt gyulladt be kapartam a falat minden volt ... nagyon komoly volt ! Utána hétfőn első az volt fogorvos antibiotikum egy hétig közben szájsebészeten is voltam kerek 10 nap múlva ahogy mentem fogorvoshoz kivették a bal alsó félig kinőttet, elsőnek volt ez a foghúzás nem tudtam én sem mit kell csinalnom böngésztem neten + amit elmondtak ott ,de sokat nem fogtam fel :D ...

Túlettem rajta...

Most 1 hete amit húztak pont ma voltam varratszedésen és a felette levőt is egyúttal kivetettem.

Teljesen begyógyult már picit még fájdogál mert az álkapoccsontból fúrtak muszájból mert teljesen íny alatt volt a jobb alsó megszenvedtek vele ,de én is ,de végülis kb 20 perc alatt kikapták ,nagyon rendés és mellé szép dokinéni is volt :). Utána a felsőt szinte 1 fogásból kikapta :)) ,megnézte netán átszakadt-e a szájüreg szerencsére nem így a felsőt nem kellett varrni és semmi egyéb.

A vérzés miatt ne aggódj még akkor sem ha másnap délig vérzik, ha komolyabb dolgot csinaltak akkro szinte "természetes" bár én lenyeltem ,de sokan köpködik ... na én azt azért nem mert úgy nem tudok ,hogy ne szívnám a seb környékét és emiatt a vérrög nem tudna kialakulni és további gyulladás lenne ,legalábbis ezt tapasztaltam az egyiknél ...

Igazából az első 3 nap a neccesebb, hűteni kell a gyulladás miatt ,akkor szedj kis fájdalomcsillapítót és kész.

Én első 2 napban turmix,reszeltem főtt krumpli ,banán ,alma kombót, azóta is azt eszem atomjó :D. Kis toastkenyérrel. Utána már 2 nappal ettem a levest, rántotta stb... annyira jól esett el nem hiszed. Kb a kajálást szenvedtem meg a legjobban és nem a kisfájdalmat a húzás után.

Minden evés után ecseteltem a sebet és fogat is mostam.

Kamillateát is nyomattam. Eddig mind a 3 helyen 4 nap alatt teljesen begyúgyult a seb. A varratszedés meg pont az i-re :D

A szurira rátérve nekem úgy csinaltak picit adtak be éppen óvatosan és utána picit megzsibbadt és beadtak a többi adagot kb a szuri helye jobban fajt mint a fog helye :D Nagyon korrektek voltak velem és semmi problem nem volt eddig még hál istennek ezért nemfélek a fogorvostól.

22 éves vagyok már mindent csináltak a fogaimmal ... kivéve gyökérkezelés és már szinte fétisem lett a fogorvoshoz járás :D ... (ja bölcsseségfogaimból 1 maradt már csak ,de az még növekszik kifele hál istennek rendesen ,de majd az orvos ajánlására ezt is kiszedetem ,de mondtak 5-6 hét múlva térjünk erre vissza ,hogy a mostani 2 hely teljesen begyógyuljon.)

Remélem megnyugtattalak. :)

2017. jún. 14. 22:19
 19/19 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Minden rendben ment, hisztiztem hogy félek, nagyon óvatos szurit kaptam, 3 szurit, 10 perc zsibbadás, beültem a székbe, belenyúlt egy szikvével, vágott egyett, belenyúlt valamivel, egy reccsenés és szólt hogy kész. :)

Még gyorsan összevarrta. Kb 5 perc volt az egész műtét, semmit nem éreztem és első este bevettem egy fájdalomcsillapítót és kb. ennyi. Fájdogál, de nem kell fájdalomcsillapító. Enni is tudok. Tényleg nem fájt semmi :)

Köszönöm mindenkinek!!!

Megyek a másikkal is hamarosan. Még csütörtökön varratszedés.

2017. jún. 17. 22:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!